BRTK Yönetim Kurulu Üyesi Onaran'dan Açıklama...

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Onaran yaptığı açıklamada; Balkan ve Rumeli'den gelen Türklerin kurduğu 236 derneği temsil eden 10 federasyondan oluşan Balkan Rumeli Tü

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Onaran yaptığı açıklamada;
Balkan ve Rumeli’den gelen Türklerin kurduğu 236 derneği temsil eden 10 federasyondan oluşan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon olarak Samsun’da bulunan Balkan Türkleri Derneğinin öncülüğünde kurulması düşünülen Federasyon çalışmalarında başarılar dileriz.
Seçimsiz olağanüstü kongre neticesinde Federasyon kurma kararı alan Balkan Türkleri Derneği üyelerini ve Yönetim Kurulunu tebrik eder ederiz.
Konfederasyon olarak destek vermeye hazır olduğumuzu bildirir, camiamıza Samsunumuza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesi temennimizdir. Samsun Balkan Türkleri Derneğinin yöneticiliğini ve başkanlığını yaptığım bir dernektir. 1987 yılında kurulan bu derneğin kuruluşundan beri bir şekilde içinde olduğumu belirtir, federasyon kurma kararı almaları Samsun’da ve Karadeniz’de balkan Türkü ve Mübadil sayısının oldukça fazla olduğunu göstermektedir.  Çünkü cıvar il ve ilçelerin de katılımlarıyla KARDEF (Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu) kurulmuştur. Bu federasyonun merkezi Bursa’da bulunan BRTK. ( Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu) çatısı altında birlikte olmak camiamıza hizmet amaçlı müracaatları oldu. BRTK yönetimi olarak gerekli şartların oluşması sağlandığında üye olma işlemleri gerçekleştirilecektir.
Dolayısıyla Karadeniz’de 2 Federasyon gerçekleşecek. BRTK yurt dışında, İç Anadolu, Trakya ve gerekli görülen bölgelerde temsilcilikler açacaktır. BRTK Türkiye’mizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. Samsun ve Karadeniz BRTK için önemli bir şehir ve bölgedir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Yurtta barış Cihanda barış” ilkemiz, Balkanlarda, Rumeli’de, Kafkaslarda, Kerkük’te yaşayan Türk ve Müslümanların güvencesi Türkiye Cumhuriyetidir.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapan biri olarak İlkem ve tavsiyemdir; Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yapan kişilerin, küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun, hep birlikte hep beraber güçlü, paylaşımcı ve birleştirici düşünceler içinde olmalıdır. Ortak akıl önemlidir. Kurulan ve kurulacak olan Federasyonların camiamıza, Samsun’umuza, Karadeniz’imize ve Türkiye’mize hayırlı olması dileklerimle…
Ne Mutlu Türküm Diyene…