Bu ne kin, bu ne öfke Allah aşkına?

MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEKLER…! Bu ne kin, bu ne öfke Allah aşkına? Şu meclisteki rezalete bakar mısınız? İktidar bir yasa çıkarmak isitiyor

MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEKLER…!

Bu ne kin, bu ne öfke Allah aşkına?
Şu meclisteki rezalete bakar mısınız?
İktidar bir yasa çıkarmak isitiyor. Türkiye’de aklı başındaki tüm kesimler “bu yasa anti demokratiktir” diyorlar.
Meclisteki 4 partiden üçü de “bu yasa çıkarsa ülke kan gölüne döner, halkın gösteri hakkı elinden alınır. Demokrasi çöpe atılır” diye de buna karşı çıkıyorlar.
Yani halkın istemediği bir yasa bu!
Ama iktidar da “inadım, inat. Ben bu yasayı çıkarırım arkadaş” diyor.
İşte son bir haftadır meclisteki arbedelerin nedeni bu işte.
ÖLÜM OLABİLİRDİ
Önceki akşam yine aynı yasa yüzünden meclis yine karıştı. Önce bu karışıklık ile ilgili haberi okuyalım :
“TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında merdivenlerin bulunduğu yerden stenografların bulunduğu yere düşerek fenalık geçiren CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ölümden döndü.
TBMM Genel Kurulu’nda İç Güvenlik paketi görüşmeleri gergin başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut arasında sözlü tartışma yaşandı. Yakut’un tutumu  nedeniyle Tanrıkulu söz isteyerek kürsüye çıktı. Bu sırada başkanlık divanının önünde bulunan AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu arasında sözlü tartışma başladı. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi.
TEKME VE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU
Kürsüde bulunan Tanrıkulu, Ünal’ın yanına doğru yürüyünce AK Parti ve CHP’li milletvekilleri de buraya doğru hareket etti. Bu andan itibaren AK Parti ve CHP’li milletvekilleri tekme-tokat birbirine girdi. Bu sırada arbedenin arasında kalan CHP Tokat milletvekili Orhan Düzgün, merdivenlerden stenografların olduğu yere sırt üstü düştü. Arkadaşları tarafından yerden kaldırılan Düzgün salondan çıkartıldı. Kavga ise araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.
ALLAH ÇOCUKLARINA BAĞIŞLADI
Düzgün’e ilk yardım edenlerden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Ben böyle bir şey görmedim. Baş üstü merdivenlerden çakıldı. Allah çocuklarına bağışladı. Dört beşimizi daha oradan aşağı fırlatmaya çalıştılar. Onu engellemek için karşı saldırıya geçtim, birkaç yumruk salladım. Bazılarını da ancak öyle kurtardık” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP grup yöneticilerine gidip geçmiş olsun dileğinde bulunarak gerginliği yatıştırmaya çalıştı.”
BİR YASA NİYE ZORLA ÇIKAR?

İktidar; belli ki, sokaklardaki hak arayışını ve protestoları istemiyor. Ama bu demokrasi ile idare edilen ülkelerde mümkün mü?
Eğer ben bir işin yapılışını beğenmiyorsam, adam gibi sokağa çıkıp protestomu yapabilmeliyim.
Doğrusu da bu değil mi?
Ama hayır, “ben ne yaparsam yapayım, benim çıkardığım kanunlar uygundur” diyerek inatla ve halka rağmen yasa yapmaya kalkarsan o ülkede ne demokrasi kalır, ne de insan hakları.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Milletvekili diye meclise gönderdiğimiz kişiler böyle yaparsa, Allah esirgesin yarın vatandaş da birbirine girer.
Geçmişte biz bu filmi seyretmedik mi?
Sağcısın - solcusun diyerek birbirimizi boğazlamadık mı?