Bu oyunla Samsunspor ligde zor günler yaşayabilir

SAMSUNSPOR İYİ BAŞLAMADI… Samsunspor 2014-2015 futbol sezonunun ilk maçında evinde Giresunspor'u ağırladı

SAMSUNSPOR İYİ BAŞLAMADI…

Samsunspor 2014-2015 futbol sezonunun ilk maçında evinde Giresunspor’u ağırladı.

PTT 1. Ligin yeni ekibi Giresunspor lige hazır olduğunun bugün gördük.

Müsabakaya iyi başlayan taraf rakip Giresunspor’du. Daha maçın başında 1. Dakikada Abdulaziz’in mutlak golünü kaleci Furkan önledi.

Maça iyi başlamayan Samsunspor kendi alanına kapanmış bu bölgede rakip ataklarını önlemenin hesaplarını yapmaya başladı. Sahada yürüyen bir Samsunspor vardı. Pas yapamayan topu nereye nasıl oynayacağını bilemeyen bir görüntü veren Samsunspor nasıl maç kazanır diye düşünmeye başladık.

İlk yarı Samsunspor oynadığı futbolla ligde iyi işler yapacağı sinyali vermedi. Bu oyun ileri günlerde Samsunspor’un sıkıntılar yaşayacağının belirtilerinin işareti olsa gerek.

İlk yarıda Samsunspor rakip kalenin nerede olduğunu bile bilmiyordu? Rakip kaleye gitme adına hiçbir varyasyonu olmayan bir Samsunspor izledik. Samsunspor orta sahası, bloklar arasındaki uyumsuzluğu ile göze çarptı. Kaleci Furkan hariç ilk yarıdaki Samsunspor bizlere umut vermedi.

Giresunspor ilk yarı üç dört gol pozisyonuna girmiş. Bu pozisyonların bir kaçını kaleci Furkan önlemeyi başarmış. Orta sahayı yürüyerek geçen bir Giresunspor bize lige iyi hazırlanmış görüntüsü verdi.

İlk yarı her iki takımın da gol atma becerisi olmayınca 0-0 sona erdi.

2. yarıya Zafer’in yerine Hasan Kılıç’la başlayan Samsunspor, 60. Dakikaya kadar bir varlık gösteremedi. İlk yarıda olduğu gibi kaleye gitmede zorlanan bir Samsunspor sahada vardı. Kaleye şut bile çekmede zorlanan bir Samsunspor seyrettik.

57. dakikada Adilovic’i oyundan alan Altın, yerine Alperen’i oyuna soktu. Samsunspor oyuncu değişikliklerinden sonra biraz toparlandı. Rakip kaleye gitmeye çalışan bir Samsunspor sahada göründü.

Samsunspor ilk ciddi atağını 62. Dakikada yaptı. Ceza alanı içerisinde Alperen’in vuruşu autla sonuçlandı. Samsunspor yavaş yavaş Giresun kalesine gitmeye başladı. 69. Dakikada Serdar Eylik, kaleciyi de çalımlayarak yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanamadı.

Samsunspor orta sahası bugün iyi değildi. Hem pas yapmada hem adam eksiltmede iyi işler yapamadı. Samsunspor koşmadan oynuyor… Çabuk ve koşan bir Samsunspor daha iyi işler yapacağına inananlardanım.

Bu müsabaka inşallah ilerisi için ölçü olmaz.  Samsunspor’un lige hazır olmadığını gördük ve izledik… Teknik patron Erhan Altın kısa zamanda bu eksiklikleri tamamlar.

Bu oyunla Samsunspor ligde zor günler yaşayabilir. İlk maç diyelim… İlk maçın stresine ve heyecanına sayalım…