BU ŞEHRİ 15 YILDIR SENİN AĞABABALARIN YÖNETİYOR

Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Coşkun Arslan yaptığı basın açıklamasında; Güzel şehrimizde yayınlanan Gazete Gerçek isimli bir yerel gazetenin Yazı İşleri Müdürü şahsın kaleme aldığı yazı

Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Coşkun Arslan yaptığı basın açıklamasında;
Güzel şehrimizde yayınlanan Gazete Gerçek isimli bir yerel gazetenin Yazı İşleri Müdürü şahsın kaleme aldığı yazı bir taraftan Samsun'un yıllardır dillendirdiğimiz ve gözardı edilen gerçeklerini gözler önüne sererken diğer taraftan son paragrafında Samsun'a ve Samsunluya ağır hakaretler içermektedir.
Şunu ifade etmeliyiz ki Samsun, doğduğumuz, doyduğumuz, her nefes alışımızda içinde bulunmaktan huzur duyduğumuz kentimizdir, kendimizdir, sevdamızdır. Bu kent içerisinde de gerek asayiş olaylarında ve gerekse toplumdaki genel ahlaki çöküntünün oluşturduğu olumsuz tavırlarda diğer şehirlere nazaran belirgin bir artış olmuştur. Yazar bunu zaten yazısının üst kısımlarında belirtmiştir. Fakat bu olayların olması bütün kenti suçlu ilan etmek, bu kentte yaşayan insanları yobaz sıfatıyla mahkûm etmek hakkını kimseye vermez. Bu hakaret dolu sıfatlar bu şehre yapılabilecek en büyük haksızlık, en büyük vicdansızlık olmuştur.
Eğer yazar bir suçlu arıyorsa Samsun halkı ile uğraşmasın. Dönsün kendi kaleminin parasını ödeyen, yazdığı gazetenin asıl sahibi Belediye Başkanına baksın! 14 yıldır bu şehri yöneten ağababalarına baksın! Samsundaki genç işsiz oranları Türkiye ortalamasının üzerinde! Bunlar bu şehri devraldıklarında doğan çocuklar bugün 14 yaşına girdi! Bugün uyuşturucu bu kentte ortaokul sıralarına, alkol ve sigara ise ilkokul sıralarına indi! Hani ahlaklı gençlik yetiştiriyordunuz! Bu kenti uzaylılar yönetmiyor. Belediyesinden bürokrasisine varana kadar bu kentin yöneticileri mevcut iktidarın paydaşları ve yandaşları değil mi! 14 yıldan beri bir şehirde ahlaki çöküntünün bu kadar artmasının sebebini paralele, dörtgene, çapraza bağlama basiretsizliğini göstermezsiniz herhalde!
Alperen kardeşlerime sesleniyorum;
İşte size bir ahlaksızlık örneği! Bakın ve bir şehir nasıl bu hale getirilir iyi görün! Önce asıl kimliğinizi saklar şehrin yönetimine talip olursunuz! Sonra şehri iyi yönetmezsiniz! Ardından oluşan kargaşadan istifade eder, haksız sıfatlarla o şehrin halkını yaftalarsınız! Nihayetinde de asla kimliğini taşımadığınız şehrin karşısına geçer, bu yazar kılıklı palyaço gibi kahkahalar atarsınız! Bunun adına da Ak Yönetim dersiniz!
Biz böyle yapmayacağız. Bu şehri bu kimliksizlerden kurtaracağız. Nefret tohumlarının yerine gül tohumları ekeceğiz. Sokaklarda onlarca korumayla değil, gençlerle el ele kol kola yürüyerek sorunları yerinde çözeceğiz. Güleceksek birlikte gülecek, ağlayacaksak birlikte ağlayacağız.
Yazar kılıklı palyaço efendi,
Lütfen memleketine dön! Memleketin neresi ise, nereye hizmet etmek istiyorsan, git orada yaşa! Madem Samsun güvensiz bir memleket, sen de düzeltmek yerine kin tohumları ekmeyi tercih ettin, bu nefret sana dönmeden defol git!