Bunun adı etek altı vurmaktır…

Nerden Nereye! 2000 Yılı Recep Tayip Erdoğan, Abdullah Gül ve Meral Akşener Trabzon'a geliyor VİP Salonunda kendilerini karşılayan zamanın Trabzon emniyet müdürü İsmail Güzeldemirçi İ

Nerden Nereye!

2000 Yılı Recep Tayip Erdoğan, Abdullah Gül ve Meral Akşener Trabzon’a geliyor VİP Salonunda kendilerini karşılayan zamanın Trabzon emniyet müdürü İsmail Güzeldemirçi İçişleri eski Bakanı Meral Akşener ve beraberindekileri yol üzerindeki bölge trafik şube müdürlüğü altındaki çay bahçesine davet eder.
Erdoğan, Gül ve Akşener i bugün Ak Partiye son derece yakın olan bir gazete manşetine taşır…
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a anında servis edilir.
Bir gün sonra Atatürk alanında bayram töreninde Vali Adil Yazar’a gelen acil faks yazısını arka tarafında oturan emniyet müdürü Güzeldemirçi görevden alınma yazısını tebliğ eder ve yerine Rize il emniyet müdürü Hamdi Güngör atanır.
Bir müddet sonra Ak Parti kurulur…
Genel başkan yardımcılıklarına Abdullatif Şener, Yaşar Yakış, Burhan Yalçınalp, Abdullah Gül ve Genel sekreterliğe İdris Naim Şahin Trabzon il başkanlığına ise BBP eski il başkanı Av. İbrahim Keskin atanır…
Kendisine Genel Başkan Recep Tayip Erdoğan FP ve milli görüşçülerden kesinlikle uzak dur. Biz RP veya FP’nin devamı olmayacağız, milli görüş gömleğini çıkardık DYP, ANAP ve MHP çizgisinin tam ortasında olacağız der…
Başkan Keskin il yönetimini bu şekilde oluşturur ancak devreye giren Başkan Aykan Merkez ilçe başkanlığına kendi vekilini meclis üyesi Mustafa Yanmış’ı atatır.
Ancak Akşener’siz ilk randevuyu Fetullah Gülen’e verdiniz yetmedi birde milletvekilliği kontenjanı verdiniz diyerek istifa eder ve MHP ye geçer.
2002 Genel seçimlerine giderken yapılan temayülden belediye başkanlığından istifa eden Asım Aykan ilk sırada çıkarken Mustafa Cumur iki, Prof. Dr. Cevdet Erdöl üç, Av. İbrahim Keskin dört, Muhittin Bal beş ve Osman Kaya altıncı çıkar.
Sonuç ise Asım Aykan ilk sırada yerini korurken, temayüle girmeyen Faruk Nafız Özak ikinci sıraya, MKYK üyesi Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu üçüncü sıraya, Kemalettin Göktaş dördüncü sıraya, Mustafa Cumur beşinci sıraya, Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise altıncı sırada listede yer aldı.
8 milletvekilinden ikisini ise CHP’den Akif Hamza Cebi ve Şevket Arz Trabzon milletvekili seçilerek Ankara’ya giderler.
MHP, DSP, DYP, FP TBMM’nin dışında kalır ve AK parti büyük bir çoğunlukla TBMM’ne girer.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in görev süresi dolmuştur. Ak Partinin adayı Abdullah Gül 276 engeline takılarak Cumhurbaşkanını seçemez ve Ak parti hemen seçim der.
2007 genel seçimleri ile daha büyük bir çoğunlukla TBMM’ne tekrar girer ancak yine Cumhurbaşkanı’nı seçecek sayı bulunamaz.
İşte o noktada Ak Partinin imdadına yetişen MHP TBMM’ndeki yerini alarak Abdullah Gül’ün seçilmesini sağlar.
Şimdi Akşener sizin ile birlikte yola çıkan, yanlış yola girdiğinizde uyaran; (Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yanlış yaptık, kandırıldık, cc Allah bizi affetsin diyor) yeni bir oluşumun başına geçince de başta Fetö terör örgütü olmak üzere her türlü yakıştırmayı yapacaksın. Böyle şey olmaz…
Bunun adı etek altı vurmaktır…
Bunun siyasette yeri yoktur…
Sonra adama derler ki sizin ilk kurucu genel başkan yardımcılarınız veya ilk seçilen vekilleriniz nerede?...
Hani siz tecrübe çok önemli demiştiniz ya!...
Bende sorayım dedim?...
Yoksa  bunun adı siyaseten vefasızlık olabilir mi???...