Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği kazandığı ilk proje olan eğitim, aynı zamanda Türkiye'nin Yerel Yönetimleri için de bir ilk olma özelliği taşıyor.

HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN… Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Açık Kod lı Yazılımlarla WEB Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamalarının Büyükşehi

HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Açık Kod Kaynaklı Yazılımlarla WEB Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamalarının Büyükşehir Belediyeleri Ölçeğinde Yapılabilirliği” adlı proje, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesinin hibe desteği kazandığı ilk proje olan eğitim, aynı zamanda Türkiye’nin Yerel Yönetimleri için de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada; Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)’nin, konumsal verilerin toplandığı, işlendiği, yönetildiği, analiz edildiği, modellendiği, görüntülendiği, karmaşık planlama ve yönetim problemlerinin çözümü için tüm dünyada giderek artan bir oranda kullanılan etkin bir araç olduğunu belirttiler.

20 ÇALIŞAN EĞİTİM ALDI…

Prof. Dr. Can AYDAY ve Bilgisayar Mühendisi/CBS Uzmanı Levent SABAH tarafından, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 20 çalışanına Cumartesi ve Pazar günlerini de kapsar şekilde 2 hafta boyunca eğitim verildiğini söyleyen yetkililer, “Türkiye’de ilk kez Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen eğitimle; Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS)  yerel yönetimlerde yaygınlaşması ve etkin olarak kullanılması konusundaki en önemli engeller olarak görünen yetişmiş insan gücü eksikliği ve pahalı yazılımlar konusunun bir an önce aşılarak Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere ülke genelindeki tüm yerel yönetimlere örnek olacak uygulamaların geliştirilmesi hedeflenmiştir” şeklinde görüş belirttiler.

Tüm Türkiye’ye örnek olacağı düşünülen proje ile tamamı ücretsiz yazılımlarla (açık kaynak kodlu) internet üzerinden Coğrafi Bilgi Sistemi uygulamaları geliştirilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi WEB sayfasından sunulacak bu uygulamalarla, vatandaşın hayatının daha da kolaylaştırılması hedefleniyor.