BÜYÜKŞEHİR İFLAS ETTİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Belediye Başkanı Zihni Şahin'in, Büyükşehir Belediyesi'nin iflasını ilan ettiğini söyledi.
ZİHNİ ŞAHİN, İFLASI İLAN ETTİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in, samimî bir şekilde borç batağını kabul ettiğini dile getiren Tufan Akcagöz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin epeydir ciddi ekonomik sıkıntı yaşadığını, Sayıştay raporlarına yansıyan gerçekleri kamuoyu ile paylaşmıştık. Yeni Başkan, eksisi gibi inkâr yolunu izlemedi. Büyükşehir Belediyesi'nin içler acısı durumunu gözler önüne serdi. Başkan iyi niyetli ve '2019 yılında inşallah toparlanır' diyor ama bu işlerin böyle yürümediğini, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir krizin içinde olduğunu kendisine hatırlatmak isteriz. Aynı kafayla devam edersek sorunlar çözülmez. Aslına bakarsanız Zihni Şahin'in kabulü, beceriksizliğin, iş bilmezliğin ve kötü idarenin kabulüdür. Kötü idare kavramının içinde milletinin parasının çarçur edilmesi var, kamu kaynaklarının kötü kullanılması var. Kötü idare derken kastettiğimiz, yandaş şirketlere peşkeş çekilen kamu ihaleleridir, korunan yandaş iş adamlarıdır. 2019 yılı bütçesi yapıldı ancak görülüyor ki, bütçenin büyük kısmı borca harca gidecek. Sanki batıran, peşkeş çeken onlar değilmiş gibi bir de çıkmış konuşuyorlar. Buna, hem suçlu hem güçlü derler. Samsun halkı milyonlarca lira borçlandı. Samsunluların torunları bile bu borçlarla muhatap olacak. Siz neden bahsediyorsunuz? Samsun'un borcu, orta sıklet bir devletin borcu kadar" dedi.
KARA DELİKLER MAHKEMEDE KAPANIR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in, 'Kara delikler kapatılıp, yola devam edilecek" sözlerinin de izaha muhtaç olduğunu vurgulayan Akcagöz, "Kara delik nedir, bunu başkanın açıklaması gerek. Bu bir eski devir kötülemesi midir? Başkan Şahin, Yusuf Ziya Yılmaz'ı mı suçluyor? Görünen o ki, kara deliklerin önceki dönemlere ait olduğunu ima ediyor. Doğrudur. Kendisi henüz üç günlük belediye başkanı. Yusuf Ziya Yılmaz'ın nasıl kötü bir belediyecilik sergilediğini anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Ancak Zihni Şahin, bu savunmayla kendisini kurtaramaz çünkü bu kara delikler oluşurken, kendisi de Bafra Belediye Başkanı olarak Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sandalye sahibiydi. Şimdi, kara delikleri kapatacağını söylüyor. Kara delikleri siz açtınız Sayın Şahin, siz. Hem bu kara delikler lafla kapanmaz. Hatta siyasi sözlerle hiç kapanmaz. Kara delikler, Mahkemede kapanır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bir Savcı eli değecek, bir Hâkim eli değecek. Gerisi çorap söküğü gibi gelir. Milli seferberlik ilan edeceklermiş. Eyvah ki eyvah. Kendi beceriksizliklerinin bedelini yine millete ödetecekler. Siz millete çile çektirmek için mi dünyaya geldiniz? Samsun halkına sözüm şudur. Sizinle dalga geçiliyor. Sizinle alay ediliyor. Buna fırsat vermeyin. Önümüzde bir yerel seçim var. Bunların hepsi aynı. Değiştirin gitsin. Hep siz mi bedel ödeyeceksiniz? Kurtulun bunlardan. Kurtulun kötü yönetimden. Rantçı belediyeciliği tarihe gömün. Ders verin bunlara, ders. Sizin aklınızla alay edenlere ders verin. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'Samsun'u kalkındıracağız' sözlerinin güvenilir bir tarafı yok. Bugüne kadar elinizi tutan mı vardı, neden kalkındırmadınız? Bunlardan, millet adına hesap sormak boynumuzun borcu olsun" diye konuştu.