ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI; "OBEZİTE"

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI; 'OBEZİTE' Ordu Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerine devam ediyor

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI; “OBEZİTE”

Ordu Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerine devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yapan Dr. Osman Poyraz, Sağlıklı Beslenme ve Obezite konulu panel vermek için Ordu’ya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu’da 2015 Ocak ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde gerçekleştirilen ve İlçe Belediye Başkanları,  Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta Dr. Osman Poyraz kaliteli bir yaşam için sağlıklı beslenmek gerektiğine vurgu yaptı.

Poyraz üç ilçede gerçekleşen panellerde,  özgeçmişi ile bilgili verirken, "Ordu'da bulunmamın iki sebebi var; Birincisi 1990-1992 yılları arasında Ulubey ilçesinde iki yıl çalıştım ve Ordunun suyunu içtim, ekmeğini yedim. İkincisi Ordu, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Ordu'ya Daire Başkanlarımız, Genel Sekreterimiz ve Genel Sekreter Yardımcımız geldiler ve bana da yaptığım çalışmaları bildikleri için ‘Ordu da bir etkinlik düzenleyebilir miyiz?’ diye sordular. Bende bu vesile ile buraya gelmiş bulunmaktayım.

KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI BESLENME...

Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli sağlık sorunları arasında Obezite’ nin yer aldığını belirten Dr. Osman Poyraz panelde, insan vücudunda yağ hücresinde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddi risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm oranlarının kaçınılmaz olarak yükselmesi ile karakterize bir hastalık olan obeziteyi açıkladı. Dr. Poyraz “Beslenme nedir? Yanlış beslenmenin sebep ve sonuçları. Yanlış beslenmeye bağlı hastalıklar. Obezite ve Çaresi. İdeal öğün önerileri ve 8 altın kural” başlıklı birçok konuya değinerek sağlıklı yaşamanın sırlarını açıkladı.

Kendisini dinleyen herkese teşekkür eden Dr. Poyraz konuşmasını şöyle bitirdi. " Böyle karlı, yağmurlu soğuk havalarda konferansa katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Sizlere faydalı bir açıklama yapabildiysem kendi adıma kendimi bahtiyar hissediyorum. Bana burada, bu imkânı veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz Bey'e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dr. Osman Poyraz’a düzenlenen panellerin ardından çiçek ve günün anısına plaket takdim edilirken, çekilen toplu fotoğraflarla programlar sona erdi.