Çağlayan'dan OMÜ'lü akademisyenlere mektup

OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerine az bir zaman kala Rektör adaylarından Kaya Tuncer Çağlayan, üniversitedeki öğretim üyelerine mektup göndererek destek istedi

OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerine az bir zaman kala Rektör adaylarından Kaya Tuncer Çağlayan, üniversitedeki öğretim üyelerine mektup göndererek destek istedi.
OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektörlük yarışının ağır isimlerinden Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, öğretim üyelerine mektup gönderdi. Rektörlük makamının aynı zamanda şehirle iç içe olan bir hizmet makamı olduğunu belirten Çağlayan, "Şehrin dinamiklerini bilmek ve bu dinamikleri hem üniversitemiz hem de şehrimiz için maksimum fayda anlayışına sahip olunmalıdır. Bunu yaparken iç meselelerimizde olduğu gibi bir 'denge insanı' olmak gerekir" dedi.
SAYGI DEĞERLİĞİN YANINDA İYİ İDARECİ OLMAK DA ŞART
Rektör adaylığı için OMÜ'deki tüm öğretim üyelerine gönderdiği mektupta, değerli meslektaşım, 'muhterem hocam' diye seslenen Kaya Tuncer Çağlayan, rektörlüğe adaylığını açıklayan tüm hocalara saygılarını sunduğunu kaydetti. Mektubunda, "Seçimde oy kullanacak siz değerli öğretim üyesi arkadaşlarımın çoğunun karar vermekte zorlanması kaçınılmaz olacaktır. Bu bağlamda size yardımcı olabileceği düşüncesiyle aşağıdaki görüşlerimi paylaşmak istedim" diyen Çağlayan, "Saygıdeğer insan olmak çok önemli bir meziyet olmakla birlikte başarılı bir idareci olmak için yetmeyebilir. Her insan tek başına sınırlı bir varlıktır; aklıyla, tecrübesiyle, bilgisiyle, fizikî yeterlilikleri ile sosyal ve manevi cephesi ile sınırlıdır. İnsanoğlu sınırlı bir varlık olduğu bilinci ile hareket ederse sorumluluk aldığında ekip çalışmasının başarılı olmak için öneminin farkındadır. Yine insan odaklı olmak, hizmet alana da hizmet verene de insanca bir sıcaklığı hissettirebilmek önemlidir" görüşünü dile getirdi.
DENGELERİ GÖZETEN REKTÖR  VURGUSU
Rektörlüğün sadece üniversite ile sınırlı bir hizmet makamı olmadığını da dikkati çeken Çağlayan, "Rektörlük aynı zamanda şehirle iç içe olan bir hizmet makamıdır. Şehrin dinamiklerini bilmek ve bu dinamikleri hem üniversitemiz hem de şehrimiz için maksimum fayda anlayışına sahip olunmalıdır. Bunu yaparken iç meselelerimizde olduğu gibi bir 'Denge İnsanı' olmak gereklidir. Siyaset makamları ile dengeli bir ilişki kurmak önemlidir. Şehrimizin mahalli idareleri ve sanayi-ticaret çevreleri ile ilişkilerimizi kuvvetlendirmek ve bölgesel kalkınma noktasında da aktif olmak bilincinde olunması elzemdir.  Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile kavgalı bir üniversite görüntüsü Üniversitemize zarar vermektedir" dedi.