Çakır, 'Haddi de Yetkisi de Değil!'

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır bazı basın yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır bazı basın yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır bazı basın yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında; “Son günlerde internet sitesi sahibi Gazeteci Bülent Karslıoğlu’nun Gazete Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar tarafından tehdit edildiğine ilişkin iddialar sık sık kamuoyunun gündemine getirilmektedir.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak öncelikle iki değerli meslektaşımızın kamuoyunun gündemine bu şekilde gelmesinden büyük üzüntü duymaktayız.
Meslektaşımız Karslıoğlu’nun iddiaları üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı başlatmış ve iddialarla ilgili yargı süreci devam etmektedir.
Durum böyleyken Karslıoğlu’nun avukatı Tufan Akcagöz’ün Gazete Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar’ı daha mahkeme aşamasına bile gelmeden ve ifadesi bile alınmadan suçluymuş gibi kamuoyuna yansıtan ve Karslıoğlu’na gazetecilerin sahip çıkmadıklarına ilişkin açıklamalarını da şaşkınlıkla karşılamış bulunmaktayız.
Kaldı ki; her iki tarafın davalık olduğu süreçte, Avukat Tufan Akcagöz veya herhangi bir kişinin basını dizayn etmek ve verilecek tepkiyi yönlendirmek ne haddinde ne de yetkisi dahilinde değildir.
Hukukta ‘suçsuzluk’ karinesi yani, ‘bir kişinin itham edildiği suçtan mahkûm edilmesi için ispat edilmesi gerekir’ ilkesi hiçe sayılarak yapılan bu açıklama, iddialarda hedef alınan diğer meslektaşımız Hayati Kaynar’ın kamuoyunda suçluymuş gibi gösterilmesine neden olduğu gibi, yargıyı etkilemeye yönelik olduğu da aşikârdır.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak, iki değerli meslektaşımız üzerinden Samsun basınını ve meslektaşlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışılan bu tür açıklamalardan dolayı da üzüntü ve endişe duymaktayız.
Bu itibarla; Samsun basınının meslektaşına sahip çıkmadığı ve yalnız bırakıldığı iddiaları da kesinlikle doğru değildir. Gazeteci Bülent Karslıoğlu’nun iddiaları şu an yargıdadır. Ve iddialarla ilgili soruşturma da devam etmektedir.
Sonuç olarak; yargının vereceği karar doğrultusunda cemiyet olarak gereken tepkiyi vereceğimizden ve iç disiplinimizin hayata geçirileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Samsun kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.