ÇANAKKALE, KÜFÜR İLE İMANIN ÇARPIŞTIĞI YER...

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Sami Kesmen, Çanakkale Zaferi'nin 100

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Sami Kesmen, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü sebebiyle yayınladığı mesajda Çanakkale’nin küfür ile imanın çarpıştığı ve bir varoluş mücadelesinin verildiği yer olduğunu belirtti..

Kesmen, Çanakkale küfür ile imanın çarpışması sonucu hakkın hakim kılındığı yer olduğunu da hatırlatarak,  Çanakkale’de imanı, fedakarlığı, kardeşliği, vatanseverliği, azim ve şehitlik şuurunu ve genç yaşta hakka yürüyenlerin görkemli tören alaylarını görmek mümkündür diyerek şöyle devam etti;

“Çanakkale sadece bir zafer değil aynı zamanda yol göstericidir. Aynı cephede, Türkün, Kürdün, Lazın Çerkesin, hülasa bütün bir Müslüman Coğrafyanın İslam Sancağının düşmemesi için gösterdiği fedakarlık, Candan vazgeçerek Şehadet için bir adım dahi geri atmadan, “Taarruza değil, ölmeye” koşanların bizlere açmış olduğu yol, bütün bir ümmet olarak tıpkı o günlerde olduğu gibi bu gün de aynı birlik ruhuyla zalime karşı mücadele etmenin yolu olarak bu günlerden yarınlara da devam edebilmelidir.

Bu gün de o günlerden alacağımız ilhamla Vatanımız, dinimiz ve bütün değerlemizi için yarının Büyük Türkiyesi’ni şekillendirirken hiç bir fedakarlık kaçmayacak bir bilinç ve kararlıkla yolumuza devam edebilmeliyiz”