Çanakkale milletimizin kurtuluş destanıdır…

AK Parti Millet Vekili A

AK Parti Millet Vekili A.Adayı Elif Coşkun Bilgin Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeni ile yaptığı açıklamasında ' Çanakkale milletimizin kurtuluş destanıdır. Tarihte eşine çok az rastlanılabilir bir destandır.  Bir milletin onurlu duruşunun, sömürüye, zulme başkaldırışının bir ifadesidir. Şanlı milletimiz tarihinde nice destanlar yazmıştır. Bunların arasında Çanakkale zaferinin ayrı bir yeri vardır' dedi.

Bizi millet yapan ve dimdik ayakta tutan ruh Çanakkale ruhudur...

Çanakkale Zaferinin üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen hafızalarda hala çok canlı olduğunu belirten AK Parti Millet Vekili A.Adayı Elif Coşkun Bilgin ' Çanakkale'yi hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizi millet yapan ve dimdik ayakta tutan ruh Çanakkale ruhudur.  Çanakkale'de yaşananlar bir kaç cümlede anlatılabilecek kadar kolay değildir. Dünyanın dört bir tarafından toplanan şer güçler milli varlığımızı, dini ve manevi değerlerimizi yok etmek üzere yola çıkmışlar ancak Çanakkale'de gördükleri o büyük ruh karşısında perişan olarak geri dönmüşlerdir.  Çanakkale'de şehit olan, canlarımı bu millet için seve seve feda eden binlerce şehidimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum.' dedi.

Yeni neslin Çanakkale ruhu ile inşaa edilmelidir...

AK Parti Millet Vekili A.Adayı Elif Coşkun Bilgin ' Maalesef bu güzel vatanımız üzerinde oynanan oyunlar hiçbir zaman bitmemiştir, bitmeyecektir. Bizler Çanakkale ruhu ile yeni nesli inşa edersek, gençlerimize ve çocuklarımıza Çanakkale ruhunu aşılarsak, üzerimizde oynanan hiç bir oyun varlığımızı, birliğimizi tehdit edemez. Çanakkale'de doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Çerkez'i, Laz'ı, Kürd'ü, Yemenlisi, Ürdünlüsü, Gazzelisi kısacası zulme karşı direnen tüm İslam coğrafyası vardı, bu vatanın tüm evlatları vardı. Allah hiçbir zaman birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Çanakkale Zaferinin 100. Yılını kutlar, Şehitlerimizi Rahmet ve minnetler anarım' dedi.