Çanakkale Ruhu Etrafında Birleşmeliyiz

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Erdoğan Tok mesajında şu ifadelere yer verdi.
Çanakkale Zaferi'nin yakın tarihimizin en anlamlı, en dokunaklı, en büyük zaferlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferimizin hatırasını, 101. yıldönümünü belediye olarak bu yıl çeşitli kültürel etkinliklerle anarak bir kez daha yâd ediyoruz" dedi.
ÇANAKKALE DÜNYAYA ÖNEMLİ BİR MESAJDIR
Çanakkale Zaferi'nin milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Tok, "  Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş, tarihe yeni bir yön tayin etmiştir.  Milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Çanakkale’de, 1915’te bir kez daha görülmüştür ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır.  Bu bakımdan, Çanakkale Zaferi, milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur." diye konuştu.
AYNI SEVDA VE ATBI RUHLA YÜREĞİMİZ ÇARPIYOR
Başkan Tok, "Bu zaferin, tarihimiz için bir başka önemi de, meşalesi Samsun'dan kıvılcımlanan ve tüm Türkiye'ye yayılarak İstiklal Mücadelemizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük etmesidir. Bundan 101 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor. Hiçbir şüphemiz yok ki, milletimiz Çanakkale’den aldığı ilhamla, şehitlerimizin mirasına sahip çıkacak. Bu vesileyle mukaddes vatan topraklarını kanıyla, canıyla ödeyip bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.
şokhaber.net