Çanakkale zaferi tarihin akışını değiştirdi

Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin tarihine yön kazandırdığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Allah Allah' nidalarıyla, 'Çanakkale Geçilmez' ruhuyla tarihin akışını değiştiren şehit

Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin tarihine yön kazandırdığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “‘Allah Allah’ nidalarıyla, ‘Çanakkale Geçilmez’ ruhuyla tarihin akışını değiştiren şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde yayınladığı mesajda, “Kahraman Mehmetçiklerimizin ‘Allah Allah’ nidalarıyla, ‘Çanakkale Geçilmez’ ruhuyla tarihin akışını değiştirdiği, Türk milletinin tarihine yeni bir yön kazandırdığı zaferimizde toprağı kanıyla sulayan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

‘MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ’

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türk topraklarını canıyla vatan kılan aziz şehitleri rahmetle andığını belirterek, “Çanakkale zaferi, milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en önemli örneklerinin sergilendiği bir destandır. Kahraman Mehmetçiklerimizin ‘Allah Allah’ nidalarıyla, ‘Çanakkale Geçilmez’ ruhuyla tarihin akışını değiştirdiği, Türk milletinin tarihine yeni bir yön kazandırdığı zaferimizde toprağı kanıyla sulayan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Millet olarak şehitlerimizin aziz emanetini sonsuza dek koruyacak ve emanetlerini daha yükseğe taşımak için dur durak demeden mücadele edeceğiz. Bu toprakları kanlarıyla sulayan ve vatan kılan şehitlerimizi millet olarak minnet ve şükranla anacağız” dedi. 

‘BÜYÜK BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ’

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi komutanlarını da rahmet ve saygı duygusuyla andıklarını kaydeden Başkan Taşçı, “Çanakkale Zaferinde Mehmetçiklere, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” şeklinde verdiği emir ile Türk askerine azim, sebat ve cesaret veren Mustafa Kemal Atatürk, düşman kuvvetlerinin hiç tahmin etmediği büyük bir zaferin kazanılmasında etkili olmuştur. Atatürk’e ve büyük bir mücadele örneği sergileyerek, yeri geldiğinde aç karınlarına, yokluk içerisinde vatan toprağını korumak için gözlerini kırpmadan canlarını hiçe sayan komutanlarımıza da minnetimi bir kez daha dile getiriyor. Hepsini rahmetle ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.