Canice katledilen Özgecan'a Allahtan rahmet, Ailesi ve bütün Türk Milletine

KADIN CİNAYETLERİ… Canice katledilen Özgecan'a Allahtan rahmet,  Ailesi ve bütün Türk Milletine de sabırlar ve başsağlığı dileyerek, Türk toplumunun artık yöneticilerinden aklı başında çözümler

KADIN CİNAYETLERİ…

Canice katledilen Özgecan’a Allahtan rahmet,  Ailesi ve bütün Türk Milletine de sabırlar ve başsağlığı dileyerek, Türk toplumunun artık yöneticilerinden aklı başında çözümler beklendiğini söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.

2014 yılı 7 ayı içerisinde eşleri, ayrıldıkları eski eşleri veya ayrıldıkları sevgilileri tarafından öldürülen kadınların sayısı 174‘e ulaşmıştır. Özgecan olayı da Toplumun sabrını taşırdığı en korkunç olay olmuştur. Olay devlet yetkililerini harekete geçirmiş “Her türlü tedbirin alınacağının“ sözünü vermişler, olayın tazeliğiyle söz vermeye de devam etmektedirler. Bu iyi niyete elbette hepimiz katılıyoruz. Ama zannediyorum bu tür canice kadın öldürme olayları kanunlarla halledilecek olaylar değildir. Konu kültürel yönden ele alınmalıdır. Toplumun düşünsel yapısını oluşturan eğitimle doğrudan ilgilidir sanıyorum. Eğitim ise, devletin,  toplum ahlakını oluşturmak istediği, siyasi, sosyolojik ve dini bakış açısı toplamıdır. Devlet kanunlarla bu işin önüne geçeceğini sanıyorsa çok büyük bir açmaz içindedir sanıyorum. Kanunlar zaten herkes için vardır. O halde sebebi başka yerlerde aramak daha doğru olacaktır. Önce toplumun kadın erkek konusundaki bakış açısı değiştirilmelidir. Bu bakış açısının değiştirilmesi de anaokulundan itibaren başlamalıdır. Kız ve erkek çocukların ayrı ayrı okullarda yetiştirilme zihniyeti kadına vahşeti hazırlamaktadır. Ahlakı bu şekilde verebileceğini sananlar, en büyük ahlaksızlıkları yapabilecek karakter ve yapıda insanlar yetiştirmeye vesile olmaktadırlar. Okulları dini ve dini olmayan şeklinde sunmak kadına karşı toplumda,  negatif yönde ayrı bir değer yargısı yaratmaktadır. Bundan derhal vazgeçilmeli ve kadın cinayetleri de böylece sona erdirilmelidir. Aksi halde bu canilik yüzyıllar boyu devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Son zamanlardaki kadın cinayetlerinin çoğalması da bunu doğrulamaktadır. Ayrıca kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulan ülkelerde kadın cinayetlerinin sayısının çok yüksek oluşu da buna çok güzel bir ispat olmalıdır. Kız öğrencilerin kıyafetlerine karışılarak kısıtlanmaları da çok ayrı bir karakter zedelemesidir. Bütün pedagoglar da buna karşı gelmelidir. En çok da kadınlar Eğitim Bakanına etki etmelidir.

KAVRANOĞLU