Canik, atıkları geri kazandırıyor

"Her atık çöp değildir" sloganıyla harekete geçen Canik Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atık maddeleri ekonomiye kazandırmak amacıyla mahallelere geri dönüşüm kutuları yerleştirdi Canik

"Her atık çöp değildir" sloganıyla harekete geçen Canik Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve atık maddeleri ekonomiye kazandırmak amacıyla mahallelere geri dönüşüm kutuları yerleştirdi
Canik Belediyesi, geri kazanımı mümkün olan kâğıt, dergi gazete, konserve kutusu, içecek kutuları, yağ kutusu ve tenekeleri, cam kavanozlar, plastik malzemeleri toplayarak ekonomiye kazandırıyor. Mahallelerin muhtelif yerlerine geri dönüşüm kutuları yerleştiren Canik Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçerken, tasarruf da sağlamış oluyor. Belediye yetkilileri, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve geri dönüşüme destek vermelerini istedi.
'ÇEVRE ÖNCELİĞİMİZ'
Geri dönüşüm çalışmasının çevreci bir toplumun en iyi göstergesi olduğunu belirten Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, "Çevre bizim önceliğimiz. Çevremizi korumak ve geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye kazandırılması açısından bu çalışmamızı çok önemsiyoruz. Ayrıca bu geri dönüşüm kutularını mahallelerimize yerleştirerek, vatandaşlarımıza geri dönüşüm bilinci oluşturmak ve alışkanlık kazandırmak istedik" dedi.
'1 TON KÂĞIT, 17 AĞAÇ'
Kendi imkânlarıyla yapılan geri dönüşüm kutularından şu anda kadar ilçenin tespit edilen yerlerine dağıtımının yapıldığını ifade eden Erbay, "Halkımız özellikle kâğıt, cam, plastik ve organik atıkları bu kutulara atarak hem çevreyi kirletmeyecekler hem de doğaya katkı sağlayacaklar. Geri dönüşüm kutusuna atacağımız her 1 ton atık kâğıt için yaklaşık 17 adet ağacın kesilmesini önlemiş oluruz. Ormanlarımız korunur ve enerji tasarrufu sağlanır. Her kutuya atacağımız her 1 ton plastik için yaklaşık yüzde 95 oranında enerji tasarrufu elde etmiş oluruz. Bu bilinçle halkımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.