Canik Başarı Üniversitesi (CBU-IAU) Birliği'ne kabul edildi.

UNESCO'ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren, 120 ülkeden 616 üyesi bulunan Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin en temel özelliği üniversitelerin Birleşmiş Milletler, OECD, Dünya Bankası, Avrupa

UNESCO’ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren, 120 ülkeden 616 üyesi bulunan Uluslararası Üniversiteler Birliği’nin en temel özelliği üniversitelerin Birleşmiş Milletler, OECD, Dünya Bankası, Avrupa Birliği, ASEAN gibi kuruluşlarla işbirliği sağlamakta ve üniversitelerin tanıtımını yaparak farkındalık oluşturmaktadır. 1950 yılından itibaren faaliyet gösteren kuruluş dünyadaki tek küresel yükseköğretim birliği olma özelliğini taşıyor Yıllık faaliyetleri arasında, genel ve küresel konferanslar, eğitim, seminer ve çalıştaylar düzenleyen birlik, yayın olarak, Yüksek Öğretim Politikası dergisi, IAU Horizons dergisi ve aylık e-bültenlerini düzenli olarak çıkartıyor.
Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Reşit Özkanca,  üyelik ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi; günümüzde uluslarasılaşma, yükseköğrenimi şekillendiren en önemli faktörlerden biridir. Uluslararasılaşma hedefleri küresel eğitim, araştırma için yeterli kapasite oluşturma, kurumsal prestiji arttırma gibi önemli konuları kapsar. Dünyanın her yerinde yükseköğretim kurumları uluslararası aktivitelerde bulunmakta ve bunları genişletme konusunda yollar aramaktadır. Bu kapsamda, Canik Başarı Üniversitesi’ nin, Uluslararası Üniversiteler Birliği’ne kabul edilmesinin önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkanca, bu sayede Üniversitemizin tanıtımı ve dünyadaki diğer yükseköğretim kurumları ile işbirliği ve kurumsal ortaklıkları kolaylaştıracağını, tüm dünyadaki yükseköğrenim aşamasındaki gençlerin Canik Başarı Üniversitesi hakkında kolaylıkla bilgi edinilebileceklerini ve değişim programlarına daha rahat katılabileceklerini; Uluslararası öğretim üyesi hareketliliği konusunda Canik Başarı Üniversitesi’nin yabancı öğretim üyeleri açısından tercih sebebi olabileceğini belirtti.
Ayrıca, Prof. Dr. Reşit Özkanca, Uluslararası Üniversiteler Birliği’nin politikalarında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 26. Maddesi gereği yükseköğrenimin temelinde ekonomik, sosyal ve kültürel hakların herkes tarafından tam eşitlikle erişilebilir olmasının, bilimsel araştırma ve üretici aktiviteler için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Birliğin savunduğu değerler arasında; İnsan haklarına saygı, fırsat eşitliği, şeffaflık ve hesap verilebilirlik,  akademik özgürlük, farklı fikirlere saygı, yetkinin kötüye kullanılmaması ve sosyal sorumluluk politikaları ilk sıralarda yer alıyor. Birliğin insan dayanışmasını teşvik eden kurumlarla işbirliği yaptığını söyleyen Prof. Dr. Özkanca, bu doğrultuda Üniversitemiz bahsedilen kriterleri sağladığı için üyelik başvurusu olumlu sonuçlanmıştır, dedi.
şokhaber.net