Canik Başarı Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölüm öğrencileri tarafından 'English and Language Club'etkinliği kapsamında "Spelling Bee Yarışması" düzenlendi.

Canik Başarı Üniversitesinde 'Spelling Bee' Heyecanı

Canik Başarı Üniversitesinde “Spelling Bee” Heyecanı.

Canik Başarı Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölüm öğrencileri tarafından 'English and Language Club’etkinliği kapsamında “Spelling Bee Yarışması” düzenlendi.

Öğrencilerin yabancı dil pratiği yapma fırsatı bulduğu yarışmada öğrenciler hem eğlendiler hem de İngilizce'deki eksikliklerini fark ettiler. ABD'de yaygın olarak yapılan “Spelling Bee” yarışması, farklı formatıyla Samsun’un genç üniversitesi Canik Başarı'da heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Kulüp başkanı Yasemin Ertuğral’ın önderliğinde gerçekleşen yarışmaya farklı bölümlerden 14 yarışmacı katıldı. Amerikalı okutman Sarah Kenkel ve Teresa R. Smith’in jüride olduğu yarışmada Gülbahar Dinç üçüncü sırayı alırken Musa Mükerrem Aslan ve Mine Nur Çelik birincilik için sıkı bir mücadeleye giriştiler. Yarışmanın sonunda Mine Nur Çelik birinci olurken Musa Mükerrem Aslan ikinci Gülbahar Dinç ise üçüncü oldu.

Yarışmanın hem kulüp üyeleri hem de katılımcılar açısından motive edici olduğunu dile getiren Kulüp başkanı Yasemin Ertuğral, “Bu yarışmadan aldığımız pozitif enerji ve özgüvenle diğer yarışma ve faaliyetlere daha kararlı bir şekilde ve azimle devam edeceğiz. Bundan sonraki etkinliklerde daha fazla katılım olmasını umuyoruz” dedi.