Canik Başarı Üniversitesinde sıra dışı bir öğretmen

'sıra dışı' olabilme  Canik Başarı Üniversitesinde sıra dışı bir öğretmen Kişisel gelişim uzmanı Melih Arat, Canik Başarı Üniversitesinde 'sıra dışı' olmanın püf noktaları üzer

“sıra dışı” olabilme 

Canik Başarı Üniversitesinde sıra dışı bir öğretmen

Kişisel gelişim uzmanı Melih Arat, Canik Başarı Üniversitesinde 'sıra dışı' olmanın püf noktaları üzerine seminer verdi.

Canik Başarı Üniversitesi Fehmi Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda öğrenciler kişisel gelişim uzmanı Melih Arat’la bir araya geldi. Seminerde sıra dışı kariyer hakkında bilgiler veren Melih Arat, Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatında başarılı ve “sıra dışı” olabilmenin püf noktalarına değindi.

Konumu itibariyle Canik Başarı Üniversitesinin de oldukça sıra dışı bir üniversite olduğunu söyleyen Arat, üniversitenin manzarasının motive olma açısından ayrıca bir avantaj olduğunu söyledi. Sıra dışı yaşam beceri programlarını insanlara ilham vermek ve kendi potansiyellerini keşfettirmek için yaptığını belirten  Arat ,” İnsan küçük bir dairenin içerisinde yaşıyor. Ne zaman ki o dairenin dışına çıkıp kendi kabuğunu kırıp çevresindeki seçenekleri fark ederse dünyası değişiyor. Benim bu gayretim insanlara bir şey öğretmek değil, kendi yapabileceklerini fark ettirmek ve bulundukları daireyi nasıl genişletebileceklerini yaşanmış örneklerle göstermek istiyorum. Yapmış olduğumuz tüm kurs ve seminerler insanları özgürleştirme maksadı taşıdığı için Melih Arat insanları özgürleştirir diyebiliriz. Bu noktada insanlara yardım etmekten ziyade ama doğrudan problemleri çözmek yerine kendi problemlerini çözme gücünü arttırmak istiyorum.” dedi.

Seminerde konuşan program koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Arslan,” Kişisel gelişim uzmanı Sayın Melih Arat bugün burada Canik Başarı Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarına güzel bir seminer verdi. İnsanların kendi kabuğunu nasıl kıracağını, bireyin insanlığa nasıl faydalı olacağını, bu açıdan kendi öğrencilerimizin de sıra dışılıklarını nasıl ortaya koyacaklarını farklı bir şekilde anlattı. Üniversitelerin de aslında yapması gereken en önemli mesele kendi kabuklarını kırıp, hem bilime hem de insanlığa faydalı öğrenciler yetiştirmek olacaktır. Bu açıdan da Melih beyin anlattıkları fikir vermesi bakımından öğrenci ve öğretim elemanlarımıza faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Program, Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'in kişisel gelişim uzmanı Melih Arat’a teşekkür plaketi vermesiyle son buldu