CANİK BAŞARI'DAN KAMUOYUNA DUYURU!

21

21.06.2016 tarihinde, bazı basın yayın organlarında, internet haber sitelerinde ve sosyal medyada, Canik Başarı Üniversitesine kayyım atandığı şeklinde gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik gerçek dışı ve mesnetsiz bu haberlerle ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.
Üniversitemize kayyım atanması gibi bir durum söz konusu değildir. Kayyım atanması kararı üniversitemiz müşterek kurucu vakıflarından birisi olan Tanrıverdi Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı yönetimine ilişkindir. Karara ilişkin hukuk süreç ise devam etmektedir.
Diğer müşterek kurucu vakfımız Başarı Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı yönetimine geçici olarak kayyım atanması talebi ise Mahkemece reddedilmiştir.
Kamuoyundan ricamız; üniversitemize kayyım atandığı şeklindeki bu tür haberlere itibar edilmemesidir. Evrensel değerlerin ışığı ile gençlerimizi aydınlatmak ve başarılarla dolu bir geleceğe hazırlamak üzere kurulan Üniversitemiz, seçkin ve güçlü akademik kadrosuyla en üst seviyede eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve akademik faaliyetlerine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.