Canik Belediyesi Kent Konseyi "Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Gurubu yeni dönem ilk toplantısı Kent Konseyi Çalışma salonunda yapıldı.

DOĞAL AFET KRİZ YÖNETİMİ TOPLANDI Canik Belediyesi Kent Konseyi 'Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Gurubu yeni dönem ilk toplantısı Kent Konseyi Çalışma salonunda yapıldı

DOĞAL AFET KRİZ YÖNETİMİ TOPLANDI

Canik Belediyesi Kent Konseyi “Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Gurubu yeni dönem ilk toplantısı Kent Konseyi Çalışma salonunda yapıldı. 

Kamu ve özel kurumlar ile Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda Çalışma Gurubu Eş Başkanlıklarının seçimi yapıldı. Eş başkanlıklara Hasan ÇOBANCI (ZMO) ve Arif PİLGİR  ( Canik ilçe Sağlık Müdürü ) seçildiler. 

Toplantıda Canik ilçesinin arazi yapısı, ulaşım durumu, Samsun sanayinin, büyük ‘ AVM’lerin, Cezaevi, Sağlık kuruluşları, Üniversite gibi önemli ve büyük kuruluşların Canik İlçe sınırları içerisinde olması ve ormanlık alanla içi içe olması gibi özellikleri göz önüne alınarak Canik İlçesinde itfaiye teşkilatının kurulmasının zorunlu olduğu

,geçen dönmede bu konuda yapılan çalışmalara ısrarla devam edilmesi gerektiği oy birliği ile kabul edildi. Bütün şehir yasası ile bu konunun daha da önem kazandığı vurgulandı. 

Ayrıca acil durumlarda müdahale edebilecek eğitim almış bu konuda belge sahibi her an göreve hazır bir birimin belediye bünyesinde oluşturulması,  var ise güçlendirilmesi, gerektiğinde Belediye çalışanları dışında gönüllü olarak eğitimini almak koşuluyla bu göreve hazır kişilerinde bulunduğunun bilinmesi kararlaştırılmıştır. 

Toplantıda DSİ temsilcileri tarafından; önceki yıllarda can ve mal kaybına sebep olan taşkınlardan sonra yapılan çalışmalar ve alınan önlemler hakkında guruba bilgi verilmiştir. Taşkınların en büyük nedeninin dere müdahaleleri olduğu bu müdahaleleri tespit edenlerin mutlaka ilgili kuruma bildirmeleri gerektiği vurgulandı. 

Ayrıca Orman Vegetasyonunun korunması konusunda çalışma yapılması kararlaştırılmıştır.