Canik, Beşiktaş'ı yine devirdi 90-73

Türkiye Kadınlar Basketbol 1

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL)'nin 24. haftasında Canik Bayan Belediyesi Basketbol Takımı, ligin ilk yarısında deplasmanda yendiği Beşiktaş'ı bir kez daha devirdi.

Canik Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş'ı eli boş gönderdi. Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin 24. haftasında Hasan Doğan Spor Salonu'nda oynanan zorlu mücadelede, Samsun'un 1. Lig'deki tek ekibi Canik Belediye evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Zorlu mücadeleye Amerikalı yıldız Sylvia Fowles takviyeli çıkan sarı-siyahlı ekip, ligin ilk yarısında deplasmanda yendiği güçlü rakibini bir kez daha devirmeyi başardı.

FOWLES FARKI

Alt sıralardan uzaklaşma yolunda önemli bir başarı sağlayan ve Canik Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, ligde 8. galibiyetini aldı. Evinde üst üste 3. maçını kazanan Canik’te ABD’li yıldız Fowles 22 sayı 9 ribaunt ile mücadeleye damgasını vurdu. Ev sahibinde Snytsina 19 sayı 4 ribaunt, 5 asistle oynarken, Cado 15 sayı, Gökçe Doğan da 11 sayı 6 ribaunt, 6 asistle galibiyete katkı sağladı. 5 maç sonra mağlup olan Beşiktaş'ta Gülşah Akkaya 20 sayı ile en skorer isim oldu.

BAŞKANDAN TEBRİK[gallery ids="24347,24348"]



Maç sonunda Canik Belediyesi Bayan Basketbol Takımı oyuncuları galibiyet sevincini taraftarlarla birlikte yaşadı. Maçı izleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, önemli bir galibiyet elde eden oyuncuları tebrik etti. Başkan Genç, "Samsun'u 1. Lig'de temsil eden tek takım olarak şehrimizin sporda marka olması için önemli bir katkı sağlıyoruz. Bu manada şehrimizi başarı ile temsil ediyoruz. Beşiktaş gibi güçlü bir rakibi iki maçta da mağlup etmelerinden dolayı takımızı kutluyorum" dedi.