Canik Kent Konseyi'nden eğitim toplantısı

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan 'Öğrenmek Bizim İşimiz' projesi değerlendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “Öğrenmek Bizim İşimiz” projesi değerlendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gökalp, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Canik 100. Yıl İlkokulu Müdürü Yıldıran Yılmaz,  Canik Belediyesi Kariyer Gelişim Merkezi (KARGEM) Müdürü Ahmet Emrah Gökçe, Hacıismail İlk ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Aydın, Hasköy Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Osman Sacit Topçuoğlu ve projenin uygulandığı pilot okulların öğretmenleri katıldı.

BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI

Proje Koordinatörü Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gökalp, “Yapılandırmacı eğitim yaklaşımına dayalı yeni öğretim programları 2005 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konuldu, fakat uygulamada bazı sıkıntılar yaşandı. Canik ilçesinde pilot okul olarak belirlenen Hasköy Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Hacıismail İlk ve Ortaokulu’nda Yapılandırmacı Eğitim Yaklaşımına Dayalı İşbirlikçi Öğrenme Metodu bu proje kapsamında uygulandığı ve çok başarılı sonuçlar alındı. Öğrenci başarılarında yüzde 3 ile yüzde 21 oranında artışlar oldu” dedi.

PROJE YAYGINLAŞACAK

Projenin uygulandığı pilot okullarda görevli öğretmenler, klasik ders anlatma yöntemlerini bir kenara bıraktıran proje sayesinde, öğretmenin bilginin hamalı olmaktan kurtulduğunu belirterek, öğrenci merkezli ve işbirliğine dayanan proje ile gurupla öğrenmenin daha kalıcı olduğu ve gelecek öğretim yılında bu projeyi devam ettireceklerini söyledi. Toplantı sonunda Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar da, projeyi hazırlayanlara, pilot okul müdürlerine, projeyi başarıyla uygulayan öğretmenlere ve proje koordinatörü Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gökalp’e teşekkür ederek,  gelecek öğretim yılında projenin Canik’teki diğer okullarda da yaygınlaştırılacağını belirtti.