CANİK KIZLAY'I KAN VERENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ!

Türk Kızılay'ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs 'Soğuk kış günlerinde ilçesindeki okullarda öğrencileri kan alımına teşvik etmek ve kan verenlerin sayısını artırmak amacıyla çalışmalarım

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs “Soğuk kış günlerinde ilçesindeki okullarda öğrencileri kan alımına teşvik etmek ve kan verenlerin sayısını artırmak amacıyla çalışmalarımızı özveri ile sürdürdük” dedi.
Orta Karadeniz kan merkezi kan verenleri plaketle ödüllendirirken Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs ,”Kan alımında destek olan öğrencilerimize hediyelerimizi verirken onların zihinlerine Türk Kızılay’ını kazandırmayanda devam ediyoruz” dedi.
FAALİYETLERİMİZİ SURDURDUK
Okullarda yapılan ön çalışma ile kan vermenin faydaları anlatılırken bu arada destek ve teşvik edenlerde unutmadıklarını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, ”Türk Kızılay’ı Orta Karadeniz Kan Merkezi ile birlikte hareket ederek, kan  vermenin ne kadar yararlı olduğunu anlatıyoruz. 18 yaşından asaya olan küçüklerin kan veremediği için onların evlerine giderek, anne ve babalarını da kan vermeye ikna etmeye davet ediyoruz. Kan alımına kan verenleri kan alım merkezine  getirerek, öğrencilerde yapılan faaliyetlerde destek olmuş oluyorlar. Destek olan öğrencilerde hediyelerinde vermekteyiz“ diye konuştu.
KAN VERMEYE TEŞVİK ETTİK
Kan hayati bir sıvı olduğu için ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamak için mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Örs, ”Bu bizim görevimizdir ve kan alımı sırasında ve öncesinde kan faaliyeti hakkında bilgilendirme yaparken geleceğin kan potansiyeli olacak olan öğrencileri de hazırlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda anne ve babasın hısım akrabasını çevresini bilgilendiren kan vermeye teşvik eden öğrencilerimizde ödüllendirerek Türk Kızılay’ını zihinlerde nakşediyoruz. Gelecek nesillerin bir buçuk yıllık çınarın yaşaması için destek olmaya davet ediyoruz. 2018 yılında ilçemizde üstün gayretle çalıştık bir yılı bitirdik. 2019 yılının herkese hayırlı olmasını temenni ederken destek veren herkese  teşekkür ediyorum” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net