Canik'e bir yatırım daha

Yatırımcılar için çekim merkezi haline gelen Canik, yeni bir yatırıma daha kavuştu

Yatırımcılar için çekim merkezi haline gelen Canik, yeni bir yatırıma daha kavuştu. Koçtaş, 75 kişinin çalışacağı 44. Mağazasını Canik’te açtı. Başkan Genç, “Dünyayla yarışan bir şehir için 21. Yüzyıl belediyeciliği yapıyoruz. 11 yılda 6 bin 500 kişiye iş ve aş kapısı açtık” dedi.

Ev geliştirme perakendeciliğinin öncü kuruluşlarından Koçtaş’ın, Samsun’daki ilk, Türkiye’deki 44. Mağazası Canik’te açıldı. Toplam 6 bin 500 metrekarelik alanda 75 çalışanı ve 35 bin farklı ürün seçeneği ile hizmet verecek olan mağazanın açılışına Vali İbrahim Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Koçtaş Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu katıldı.

11 YILDA 6 BİN 500 YENİ İŞ KAPISI

Mağazanın açılışında konuşan Başkan Osman Genç, dünyada artık şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek, “21. yüzyıl belediyeciliği yapıyoruz. Yol-kaldırım dönemi bizle birlikte bitti. Biz işsizliği azalttıysak, gelir seviyesini yükselttiysek başarılıyız. Yani bu devirde ürettiğiniz kadar değerlisiniz. Yatırımcının önünü açan anlayışımızla, 2,5 milyar liralık yatırım sonucunda, 6 bin 500’den fazla kişiye iş kapısı açtık. Canik Belediyesi olarak Samsun'un ve ülkemizin gelişmişlik seviyesinin yükselmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

ŞEHİR, ÖZEL SEKTÖRLE BÜYÜR

Samsun’un, Anadolu'nun Avrupa'ya ve Anadolu’ya açılan kapı konumunda olduğunu belirten Genç, “Değişen dünyada güçlü bir şehir olmak için değişimi iyi analiz etmeliyiz.

Biz Samsun'u yeniden uluslararası şehir yapmanın derdindeyiz. Samsun dünyayla bütünleştiğinde bu halkımızın da, ticaretçimizin de, esnafımızın da, yatırımcımızın da kazanması demek. Biz her zaman yatırımcılarımızla birlikte hareket ettik ve özel sektörün önünü açtık. Bu konuda ilçemizi tercih eden yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bir şehir ancak özel sektörle büyür” diye konuştu.

HER YATIRIM, İSTİHDAM DEMEK

Koçtaş Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, “Türkiye’nin en rekabetçi 13. İli olan Samsun’da Koç topluluğu 183 bayisi ve binin üzerinde çalışanıyla ürün ve hizmet sunuyor. Koçtaş olarak sosyal projelere de imza atıyoruz. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Samsun Şubesi’nin tüm yenilenme çalışmalarını da üstlendik” şeklinde konuştu. Samsun Valisi İbrahim Şahin de, şehrin bu tür yatırımlarla daha ileriye gideceğine işaret ederek, her yapılan yatırımın istihdam demek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Koçtaş Samsun Mağazası’nın açılışını gerçekleştirdi ve mağazayı gezdi.