Canik'te 2017 Projelerle Süslendi

Son 13 yılda birçok alanda önemli projeler üreterek ilçeyi Türkiye'nin gözbebeği haline getiren Canik Belediyesi, 2017 yılını da dolu dolu geçirdi

Son 13 yılda birçok alanda önemli projeler üreterek ilçeyi Türkiye’nin gözbebeği haline getiren Canik Belediyesi, 2017 yılını da dolu dolu geçirdi. İlçede, eğitimden kültüre, spordan kentsel dönüşüme kadar onlarca dev proje hayata geçti.
Belediyenin yaptığı yatırımlar sonucunda son 13 yılda yaptığı atılımla dikkat çeken Canik'te, 2017 yılına dev projeler damga vurdu. Canik Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde hayata geçirilen projeler, vatandaşların sosyal yaşamını kolaylaştırırken, ilçenin ve şehrin de gelişimine katkı sağladı. 2017 yılı içerisinde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri, kentsel dönüşüm gibi birçok yatırımı tamamlayarak hizmete sokan Canik Belediyesi, birçok dev projeyi de şehre kazandırdı.
DEV PROJELER
Canik Belediyesi, Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm ve 15 Temmuz Şehitler Tepesi gibi büyük projelerde önemli mesafe katederken, Oyuncak Müzesi ve Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi gibi projeleri de açılışa hazır hale getirdi. Çalışmaları devam eden Meşe Orman Park projesi ise Samsun'un nefes alacağı nokta olacak. İlçe merkezine Millet Camisi'ni kazandıran Canik Belediyesi, ilçe genelindeki camileri de tek tek bakımdan geçirerek, ibadethaneleri eski kimliğine yeniden kavuşturuyor.
SOSYAL DÖNÜŞÜM
Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye'nin hedeflerine uygun olarak şehri dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Başkan Genç, "Şehircilik, bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Dolayısıyla şehirler medeniyetin aynasıdır. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Uyguladığımız projelerle yalnızca binaların değiştiği fiziksel bir dönüşüm olmuyor, aynı zamanda sosyal dönüşüm de sağlıyoruz" dedi.
DOLU DOLU YIL
Bu yıl içerisinde önemli icraatlar gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Genç, "Karadeniz'de, belki de Türkiye'de en hızlı gelişen ilçe olan Canik'te bu yıl da şehrimiz için çok önemli projeleri hayata geçirdik. Gençlerimiz, kadınlarımız, şehrimiz için önemli hizmetler gerçekleştirdik. Bu yıl birçok bölgemizde hanım konağı ve sıbyan mektebi açtık, bir çok bölgemizde de spor tesisleri yaptık. Mahallelerimizde Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesini hayata geçirdik. Kırsal mahallelerimizde cami ve okul düzenlemeleri, canlı hayvan pazarı ve pazar yerleri inşa ettik. Yıl içerisinde onlarca kültürel ve sanatsal etkinliğe imza attık" diye konuştu.
İNSAN-ÇEVRE-KALKINMA
Kentsel dönüşümden ziyade şehirsel dönüşüme imza attıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. 13 yılda yaptığımız ve öncüsü olduğumuz yatırımlarla Canik milyonlarca insanı kendine çekiyor. Yaşanan gelişim ve değişimle birlikte Canik bir cazibe merkezi oldu. Daha önce bütün bunlar hayal dahi edilemezdi. İnşallah 2018'de de önemli projeleri hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.