Canik'te 28 Şubat paneli

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 28 Şubat post-modern darbesinin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, Türkiye ve Türk milletini hedef alan 28 Şubat zihniyetinin bugün de 17

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 28 Şubat post-modern darbesinin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, Türkiye ve Türk milletini hedef alan 28 Şubat zihniyetinin bugün de 17 Aralık'ta dost-modern darbesiyle günyüzüne çıktığını söyledi.

Bundan 18 yıl önce Başbakan Necmettin Erbakan'a yönelik olarak MGK kararlarıyla askeri yaptırım uygulanan 28 Şubat darbesi Canik Belediyesi ve Genç Memur-Sen işbirliği ile düzenlenen "Tüm Yönleriyle 28 Şubat" konulu panelde masaya yatırıldı. Canik Kültür Merkezi'nde Ahmet Akça moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak katılan dönemin İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ve Dönemin Başbakanlık Konut Amiri ve Basın Müşaviri Nezih Yıldırım 28 Şubat sürecinin tüm yönlerini katılımcılar ile paylaştı.

TÜRKİYE'NİN GENLERİYLE OYNAMAK İSTİYORLAR

Konuşmacılar tarafından 28 Şubat post-modern darbe süreci ve yaşanan olayların anlatıldığı panel öncesi konuşan Başkan Genç, "Ben de 28 Şubat mağduruyum. 28 Şubat ülkemize ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiştir. Biz, 28 Şubat'ın mağduru olarak, bugün de aynı zihniyetin yeniden hortladığına görüyoruz. 28 Şubat post-modern darbesiyle Türkiye'yi karanlığa mahkûm etmek isteyenler bugün de 17 Aralık'ta paralel yapı taşeronluğunda Türkiye'nin genleriyle oynamak istemişlerdir" dedi.

AK PARTİ HAKLARI GERİ VERDİ

Darbelerin Türkiye'ye getirdiği ağır faturalara dikkat çeken Genç, "27 Mayıs, 12 Eylül bu millete çok ağır bedeller, çok ağır faturalar yükledi. Aynı şekilde 28 Şubat'ın da faturası bu ülke için ağır olmuştur. Türkiye yaklaşık 400 milyar dolar zarara uğratılmıştır. Bankalar 40 milyar dolar hortumlanmış, Türkiye'nin kalkınma ivmesi yavaşlatılmıştır. 28 Şubat'ta hakkı yenen, mağdur edilen, rencide edilen nice kardeşimiz artık AK Parti hükümetimiz sayesinde haklarına kavuşuyor, başı kapalı kızlarımız üniversite okuyor, devlet dairelerinde çalışabiliyor" diye konuştu.

28 ŞUBAT'IN HESABI SORULUYOR

Başkan Genç, "Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu millet 28 Şubat ile de yüzleşiyor ve yüzleşmeye devam edecek. 28 Şubat'ın bu ülkeye, millete, demokrasi ve ekonomiye ödettiği bedelin hesabı soruluyor ve sorulmaya devam ediyor. Bugün İktidarımız dik duruşu ile, milletten aldığı güçle hepsinin hesabını sormaya devam etmekte. Ümidimiz odur ki ülkemizde yaşanan bu tür çağ ve demokrasi dışı olaylar bir daha tezahür etmez. Bu panelin 28 Şubat sürecine ışık tuttuğuna inanıyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GENÇ'TEN ORAKOĞLU ADINA FİDAN

Panelin ardından Başkan Genç, dönemin İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ve Dönemin Başbakanlık Konut Amiri ve Basın Müşaviri Nezih Yıldırım'a "Bir Can Bir Fidan" projesi kapsamında adlarına dikilmiş fidan sertifikası verdi. Panele Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu, Genç Memur-Sen İl Başkanı Ali Sarıalioğlu, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan Orakoğlu ve Yıldırım, Başkan Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Her iki misafir de ay-yıldızlı hizmet binasına hayran kaldı.