CANİK'TE ENGELLİLER GÖNLÜNCE EĞLENDİ!

Canik ilçesi, Samsun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler günü programı gerçekleştirildi

Canik ilçesi, Samsun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler günü programı gerçekleştirildi.
Samsun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Şube Müdürlerinden  İdris Kapkara, Mustafa Kaplan, çevre okullardan idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin katılımı İl coşkuyla kutlandı.

[gallery ids="39724,39725,39726"]
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin “Son zamanlarda engellilere yönelik farklı ayrıcalıklar getirildiğine vurgu yaptı. Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli insanlarımızı da üretebilir, en azından kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Her sağlıklı insanın birer engelli adayıdır. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve her birimiz engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Engellilere sadece bu haftada değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkmak herkesin ortak görevidir” dedi. 
ÇOCUKLARLA HEP BİRLİKTE PASTA KESTİLER

Program, çeşitli gösterilerle devam etti.  Programda öğrenciler folklor, koro, ritim grubu ve temsili asker gösterisi sergilediler ve akabinde İl ve İlçe Müdürleri çocuklarla birlikte pasta kesimi ile son buldu.
Köksal ÖNER