Canik'te Göç Sempozyumu Devam Ediyor…

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII

Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII. Uluslararası Canik Sempozyumu devam ediyor. Sempozyumun ikinci gününde bilim insanları 5 ayrı salonda göç konusunu masaya yatırdı.
Canik Kültür Merkezi'nde dün (Cuma) başlayan "Geçmişten Günümüze Göç" konulu VII. Uluslararası Canik Sempozyumu devam ediyor. Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi tarafından düzenlenen sempozyumun ikinci gününde de toplam 10 ülke ve 70 üniversiteden 16'sı yabancı olmak üzere 222 bilim insanı göç konusunu masaya yatırdı. Bilim insanlarının "Kafkasya", "Kırım", "Rumeli", "Orta Asya" ve "Girit" adlarının verildiği 5 ayrı salonda yürüttüğü sempozyum oturumlarına Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı.
ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULDU
İkinci günde de yoğun ilginin olduğu sempozyumda, bilim insanları "Eskiçağ'da Samsun'a Yapılan Göçler", "Küreselleşme ve Göç", "Samsun ve Orta Karadeniz Bölgesinde Göçün Sosyolojik Tahlili", "Anadolu'ya Gerçekleştirilen Türk Göçleri", "19. Yüzyılda Ordu Kazasından Canik'e Göçler", "Göçle Mekanikleşen İnsanın Öyküsü: Almanya Acı Vatan", "Suriyeli Mülteciler", "Tarihte Meydana Gelen Göçlerin Sosyal Sonuçları", "İç Göçler Sonucu Hayat Tarzında Meydana Gelen Değişimler" gibi pek çok konuyu masaya yatırdı.
TÜM DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR
Sempozyumu yakından takip eden Başkan Osman Genç, göç meselesinin tüm dünyayı ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Burada değerli akademisyenlerimiz günümüzün en önemli meselelerinden olan göç konusunu masaya yatırıyor. Son yarım yüzyılı yoğun iç ve dış göçlerle geçmiş bir coğrafyada göç olgusunun insan gelişimine olan etkilerini daha iyi bir şekilde anlamak için bu alanda araştırmalar yapmış bilim insanlarımızla şehrimizde buluşturduk" dedi.
BİLDİRİLER KİTAP OLACAK
Sempozyumda sunulan bildirilerin, basım için gerekli düzeltme ve düzenlemelerin yazarlarınca yapılmasının ardından kitaplaştırılacağını da belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar daha önce 6 uluslararası sempozyum düzenlemiştik. Uluslararası sempozyumlarımızın 7.'sini de başarıyla gerçekleştirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu sempozyum, şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın önemli sorunu olan göç konusunda oldukça faydalı olacaktır" diye konuştu.
BİLİM İNSANLARINDAN TEŞEKKÜR
Canik Belediyesi’nin bugüne kadar düzenlediği uluslararası sempozyumları bildiklerini ve takip ettiklerini belirten sempozyuma katılan bilim adamları da, “Canik Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu sempozyumları biliyoruz. Daha önceki sempozyumların sonunda hazırladığınız kitapları kaynak kitap olarak kullanıyoruz. Yerel bir belediye olarak bu çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Bu sempozyum sonunda hazırlanacak kitap da dünyanın her yerinde kaynak olarak kullanılacaktır. Canik Belediyesi’ne böyle büyük bir sempozyuma imza attığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
şokhaber.net