Canik'te karla mücadele aralıksız devam ediyor.

Canik'te karla mücadele aralıksız devam ediyor

Canik’te karla mücadele aralıksız devam ediyor.

Samsun’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Canik Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu yollar başta olmak üzere ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Canik Belediyesi karla mücadele ekipleri ilçe genelinde yoğun mesai harcıyor. Samsun’u ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler, trafiğin yoğun olduğu yollar başta olmak üzere ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Canik Belediyesi Fen İşleri Birimi ve Temizlik Birimi ekiplerinin gerçekleştirdiği kar ile mücadele çalışmalarında, iş makineleri de bu çalışmalara katkı sağlıyor.

EKİPLERİMİZ TEYAKKUZDA 

Meteorolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Canik Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu,” Belediye olarak teyakkuzdayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor ” dedi. Abdurrahmanoğlu,” Canik İlçemizde devam kar yağışı ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik. Öncelikle ana arterler olmak üzere cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz, karla kaplanan yaya kaldırımlarını temizleyerek, yayalar için güvenli hale getiriyor.  Kar yağışının devam ettiği anlarda sürekli hareket halinde olan ekiplerimiz, gün boyu çalışmalarını sürdürmekte” şeklinde konuştu.

KAR LASTİĞİ VE ZİNCİR KULLANIN

Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahmanoğlu; " Özellikle Perşembe ve Cuma günleri için Meteorolojiden ciddi soğuk ve kar yağışı uyarısı var.  Kar nedeni ile giderek kayganlaşan yollarda araç kullanıcılarının zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, trafiğe çıkanların herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için araçları için gerekli olan kar lastikleri veya zincir kullanımlarını ihmal etmemelerini rica ediyoruz." dedi.