Canik'te Sığınma Evleri Açılacak

Millet İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı Yiğit, korumaya muhtaç çocuk ve kadınlar için sığınma evleri açacaklarını belirterek, "Canik'te sosyal belediyeciliğin örneklerini sunacağız" dedi

Millet İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı Yiğit, korumaya muhtaç çocuk ve kadınlar için sığınma evleri açacaklarını belirterek, "Canik'te sosyal belediyeciliğin örneklerini sunacağız" dedi.
Millet İttifakı İYİ Parti Canik Belediye Başkan Adayı Ekonomist Atıf Yiğit, vatandaşlarla buluştu, projelerini anlattı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Yiğit, Canik'te sosyal belediyecilik örneği olacak projeleri halkla buluşturacaklarına vurgu yaptı.
PROJEN NEDİR HALKA ANLAT?
Düvecik Mahallesi'nde halkla buluşan ve evleri tek tek gezerek vatandaşları selamlayan Yiğit, herkesin oyuna talip olduğunu söyleyerek, "Canik'te hizmet aşkı ile yola çıktık. Projelerimiz ve planlamalarımız hazır. Seçimlere çok kısa bir zaman kalmasına rağmen, halen Canik'te projelerini açıklamayan AK Parti'nin adayı var. Halktan destek istiyor. Projen nedir anlat! Yoksa projesiz mi yola çıktın? Biz yola çıkarken, Canik'in kısa, orta ve uzun vadede bütün planlarını hazırladık ortaya koyduk. Canik 5 yılda bütün sorunlarını çözmüş olacak" diye konuştu.
HERKES SOSYAL BELEDİYE VAR DİYECEK
Canik'te Türkiye'ye örnek olacak sosyal belediyecilik projelerini hayata geçireceklerini belirten Ekonomist Yiğit, "Kimsesiz ve sokakta yaşayan çocuklara sığınma merkezleri kuracağız. Ayrıca şiddet ve korumaya muhtaç kadınlarımıza yönelikte sığınma evleri kuracağız. Sosyal hizmetler kurumuyla ortak yürütülecek bir projeyle, sokakta yaşayan çocukların tekrar topluma kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılacak" ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇ SAHİPLERİ KOLLANACAK
İhtiyaç sahiplerine yönelik projelerinden de bahseden İYİ Parti Canik Belediye Başkan Adayı Ekonomist Yiğit, "İhtiyaç fazlası malzemeler toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kullanılmış ama hala işe yarayabilecek eşyaları ihtiyaç sahiplerine tamir, bakım ve temizliği yapılarak dağıtılması sağlanacak. Geri dönüşüm çöp istasyonları kurulacak. Evlerdeki evsel atıkların (cam, kâğıt, atık yağ, plastik, pil vb.) toplanıp değerlendirilmesi için apartman ve sitelere toplama kabinleri dağıtılıp ekonomiye kazandırılması sağlanacak” diye konuştu.