Canik'ten 90 bin kişiye iftar

Canik Belediyesi, Ramazan Günleri Etkinliklerinde binlerce vatandaşı buluşturdu

Canik Belediyesi, Ramazan Günleri Etkinliklerinde binlerce vatandaşı buluşturdu. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan İftar Sofrası ve mahallelerde kurulan Gönül Sofrası'nda bugüne kadar 90 bin kişi Ramazan'ın bereketini ve huzurunu paylaştı. 

Canik Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri Etkinlikleri bu yıl da dolu dolu geçiyor. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda iftarını açan binlerce kişi, iftar sonrasında ise 7'den 77'ye herkes Ramazan etkinliklerinde buluşuyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de yer aldığı etkinliklerde vatandaşlar aynı sofrada Ramazan'ın bereketini yaşıyor.

İFTAR VE GÖNÜL SOFRALARI

Mahallelerde kurulan Gönül Sofrası'nda ise aynı mahallede oturan vatandaşlar birbirlerini tanıma ve kaynaşma imkânı buluyor. Bugüne kadar Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan İftar Sofrası ve mahallelerde kurulan Gönül Sofrası'nda 90 binin üzerinde vatandaş aynı anda iftar açmanın huzurunu yaşadı. Ramazan Günleri Etkinliklerinin 24. gecesinde de Başkan Osman Genç, vatandaşları yalnız bırakmadı. Kazanın başına geçen ve vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Genç, iftara gelenlerle de bol bol sohbet etti.

'RAMAZAN'IN BEREKETİNİ PAYLAŞIYORUZ'

Ramazan Günleri Etkinlikleri 'nin konuğu olan Stand-Up'çı Ömer Akbaba, gösterdiği başarılı sahne performansıyla kendisini izlemeye gelenleri eğlendirdi. Etkinliklerin yanısıra Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'na kurulan çocuk oyun alanlarında ise minikler bol bol oynadı. Ramazanın ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten başkan Genç, "Hepimiz aynı sofrada Ramazan’ın bereketini paylaşıyoruz" dedi.

KADİR GECESİ'NE ÖZEL ETKİNLİK

Öte yandan, Canik Belediyesi tarafından Kadir Gecesi'ne özel ilki geçen yıl düzenlenen Dua Gecesi'nde ise, herkes Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda toplanacak. İftarın birlikte açılacağı Kadir Gecesi etkinliğinde birlikte teravih namazı kılınacak, ünlü hafızlar Kur'an-ı Kerim ziyafeti verecek. Daha sonra mazlum coğrafyalardaki Müslümanlar için hep birlikte duaların edileceği gecede sahur da meydanda birlikte yapılacak.