Canik'ten Çocuk Kitapları Günleri

Canik Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle 1

Canik Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri düzenliyor. Lovelet AVM'de yarın (Cuma) açılacak olan 3 gün sürecek etkinlikte ünlü yazarlar çocuklarla buluşacak.

Daha önce Canik Kitap Günleri düzenleyen Canik Belediyesi, şimdi de çocuklar için Dünya Çocuk Hakları Günü'nde farklı bir etkinliğe imza atıyor. Canik Belediyesi ve Lovelet AVM işbirliğiyle yarın saat 13.00'da açılacak olan 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri'nde ünlü yazarlar İbrahim Ünsal Uçar, Halis Alçın ve Nuri Balta, üç gün boyunca çocuklarla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak. Etkinlikte çocuk kitapları yayın evleri de kitaplarını kurulacak stantlarda sergileyecek.

GELECEK NESİLLERİN SİGORTASI

Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımız, en kıymetli varlıklarımız, geleceğe açılan ve geleceği görmemizi sağlayan pencerelerimizdir. Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Bu nedenle çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkânı sağlamak hepimizin görevidir. Çünkü çocuklar bize Allah'ın emanetidir, Dünyanın neresinde olursa olsun onların haklarını savunmak insani bir erdemdir diye düşünüyorum" dedi.

ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Türkiye'de nüfusun yüzde 33'ünü kapsayan 26 milyon civarında çocuğun yaşadığını işaret eden Genç, "Çocuklarımız toplumumuzda en önemli bireylerdir. İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar. Çünkü çocuklar gülerse dünya güler. Bunun bilincinde olarak bizler de yavrularımızın yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Eğitim, spor, kültür, sanat alanlarındaki yatırımlarımızın yanında onlara daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın gayreti içerisindeyiz. Bütün çalışmalarımız çocuklarımız, yani geleceğimiz için. İçinde çocuk olmayan hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur" diye konuştu.

ÇOCUK ŞEHRİN GELECEĞİDİR

Çocukları milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarına da işaret eden Genç, "Çocuğun en temel hakkı çocuk olma hakkıdır. Çocuklarımız her zaman haklıdır. Çünkü gelecek onların. Bu nedenle çocuk merkezli bir şehircilik anlayışına sahibiz. Bize göre çocuk şehrin geleceğidir. Daha önce Canik Kitap Günleri düzenlemiştik. Şimdi düzenlediğimiz bu 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri ni de önemsiyorum. İnanıyorum ki çocuklarımızın yazarlarla ve kitaplarla buluşması onlar için faydalı olacaktır. Tüm çocuklarımızı etkinliğimize davet ediyorum" şeklinde konuştu.