Canik'ten dünyaya mesaj var

Canik Belediyesi tarafından Başalan Mahallesi'nde verilen iftarda, Bütünşehir Yasası ile belediyeye bağlanan 20 mahalleden 2 bin 500 kişi buluştu

Canik Belediyesi tarafından Başalan Mahallesi’nde verilen iftarda, Bütünşehir Yasası ile belediyeye bağlanan 20 mahalleden 2 bin 500 kişi buluştu. Başkan Osman Genç, Ramazan ayının hürmetine Doğu Türkistan, Suriye, Myanmar, Filistin, Afganistan ve Irak gibi mazlum coğrafyalardaki zulmün bitmesi için dua etti.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her akşam 3 bin kişiyi İftar Sofrasında buluşturan Canik Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Başalan’da da, 20 mahalleden 2 bin 500 kişiyi iftarda bir araya getirdi. Yoğun ilgi olan iftar yemeğine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Samsun İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

2 BİN 500 KİŞİYLE İFTAR

İftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, çocukların da yakın ilgisiyle karşılaştı. Başkan Genç daha sonra iftarını 2 bin 500 kişiyle birlikte açtı. Ramazan'ın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu belirten Başkan Genç, "İftar sofralarında buluşuyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Ramazan'ın güzelliğini, maneviyatını hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah bu sofralarımızda bulunan çocuklarımız da bu maneviyatı, bu değerlerimizi geleceğimize aktaracaklar" dedi.

DÜNYA SESSİZ KALMAMALI

Ramazan ayının Türkiye'de huzur içerisinde yaşandığını, ancak dünyanın pek çok yerinde Türk ve Müslümanların zulüm altında olduğunu vurgulayan Genç, "Ramazan ayının hürmetine Doğu Türkistan, Suriye, Myanmar, Filistin, Afganistan, Irak ve dünyanın pek çok noktasındaki mazlum coğrafyalardaki zulmün bitmesini diliyorum. Biz Canik Belediyesi olarak mazlum coğrafyalardaki insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ancak dünyanın insanlık adına bu zulümlere sessiz kalmaması gerekiyor" diye konuştu.

ADNAN MENDERES'TE RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Öte yandan, Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinliklerinin 18. gününde jonklör, akrobasi ve illizyon gösterileri büyük ilgi gördü. Özellikle çocuklar, sahne şovlarını meraklı gözlerle izlerken, büyükler de gecenin ilerleyen saatlerine kadar farklı bir Ramazan akşamı yaşadı.