Canik'ten Eğitime Büyük Katkı!

Son yıllarda belediye tarafından eğitime yapılan yatırımlarla dikkat çeken Canik'te, Fatih İmam-Hatip Ortaokulu da Canik Belediyesi tarafından büyütülüyor

Son yıllarda belediye tarafından eğitime yapılan yatırımlarla dikkat çeken Canik'te, Fatih İmam-Hatip Ortaokulu da Canik Belediyesi tarafından büyütülüyor. Okula 18 derslikli ek bina yapımı için Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'na 18 derslikli ek bina yapılması için Valilik Toplantı Salonu'nda protokol töreni düzenlendi. 18 derslikli ek binanın yanısıra, 3 katlı okula bir kat daha çıkılarak 250 kişilik konferans salonu, bay-bayan mescit ve sosyal donatıları kapsayan protokol, Vali İbrahim Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen arasında imzalandı. Protokol gereği Canik Belediyesi söz konusu ek bina ve diğer tesisleri 45 günde kaba inşaatını tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredecek.
KUT'ÜL AMARE'Yİ UNUTMADI
İmza töreni öncesi yaptığı konuşmaya Kut'ül Amare Zaferini kutlayarak başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "29 Nisan 1916 yılında Osmanlı’nın son zaferi olan Kut'ül Amare Zaferi'ni kutluyorum. Allah nesillerimize bu zaferi aktarmayı nasip etsin. Eğitim bizim bölgemizde önceliğimizdir. 12 yıldan beri eğitime 35 milyon lira harcadık. Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışında Canik Belediyesi olarak fiziksel bütünlüğünü yenilemiştik ve sınıflarda akıllı tahtalar ile sıraları yenilemiştik. Şimdi bu okulumuza yeni ek bina kazandıracak olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.
OKULLARI DAHA MODERN YAPIYORUZ
Gelinen noktada okulun yetersiz kaldığına ve ihtiyaçların yanındaki Fatih Ortaokulu tarafından karşılandığını dile getiren Genç, "Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun yanına 18 derslik ek bir bina yapılarak bu sorunun çözüleceğini gördük. Bunu biz yapmak istedik. Artık okullarımızın yanlarına külliyeler yapıyoruz. Külliyeyi 3 katlı olan Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nun yanına değil, okulun üstüne bir kat daha çıkıp 4'üncü katını külliye şekline döndürelim dedik ve anlaşmaya vardık. Biz bunu kısa vadede kaba inşaatını bitireceğiz. Buranın projelerini yaptık, büyük ihtimalle 45 gün içerisinde kaba inşaatını bitirip İl Milli Eğitim’e teslim edeceğiz. Hayırlı olsun" diye konuştu.
CANİK BELEDİYESİ YAPIYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, "Canik ilçemizdeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu şu anda 18 derslikte eğitim-öğretime devam ediyor. Bu okulumuzda 679 öğrencimiz var. Şu anda ihtiyaca cevap vermediği için ilave 18 derslik yapılmak suretiyle okulumuz 36 derslik olacak. Hem kız hem de erkek öğrencilerimize hitap edecek şekilde mescitler, lavabolar oluşturulmuş olacak. Bir takım sosyal donatılarda binamızın bünyesine monte edilmiş olacak. Böylelikle hem Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun yanındaki Fatih Ortaokulu'nda normal bir eğitime geçilmiş olacak. 18 derslik ek binamız Canik Belediyesi tarafından kabası gerçekleştirilecek. Daha sonra ikmal inşaatı ile ince işçiliğini bitirmiş olacağız. Sayın Canik Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum".
VALİ ŞAHİN'DEN BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR
Samsun’daki İmam Hatiplerin sayılarını arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin de, "İmam hatiplerle ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetini her birimiz biliyoruz. Bir taraftan sayısal olarak imam hatip okulları ortaokulları, liseleri şehrimizde arttırılırken, diğer taraftan nitelikle ilgili ciddi çalışma yapıyoruz. İmam hatipteki meslek dersi öğretmenlerinin daha verimli ve başarılı eğitim vermeleri ile ilgili kendilerini de hizmet içi eğitime alma gibi bir çaba içerisindeyiz. Bu noktada eğitime büyük katkıda bulunan Canik Belediye Başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Valiliği, Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmza töreninde Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da hazır bulundu.