Canik'ten Futbol Akademisi

Spora ve sporcuya yaptığı desteklerle dikkat çeken Canik Belediyesi tarafından hem şehrin markası Samsunspor'a genç oyuncular kazandırmak hem de gençleri spora teşvik etmek amacıyla Futbol Aka

Spora ve sporcuya yaptığı desteklerle dikkat çeken Canik Belediyesi tarafından hem şehrin markası Samsunspor'a genç oyuncular kazandırmak hem de gençleri spora teşvik etmek amacıyla Futbol Akademisi kuruldu.
Canik Belediyesi sağlıklı nesiller için spora yatırım yapmaya devam ediyor. Kurduğu Samsun Canik Belediyespor bünyesinde çeşitli dallarda 3 bine yakın sporcusu bulunan Canik Belediyesi, şimdi de hem şehrin markası Samsunspor'a genç oyuncular kazandırmak ham de gençleri spora teşvik amacıyla Futbol Akademisi kuruldu. Atatürk Mahallesi'nde kurulan ve 300 sporcusu bulunan Futbol Akademisi tesislerini inceleyen Başkan Genç, spora yaptıkları yatırımların geleceğe yatırım olduğunu söyledi.
SPOR TESİSLERİ GENÇLERİN HİZMETİNDE
Sporda marka olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Atatürk Mahallesi'nde kurduğumuz Futbol Akademisi inanıyorum ki bu şehrin çocukları arasında önemli yıldızlar yetiştirecektir. Canik Belediyesi olarak yaptığımız Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Atatürk Mahallemizdeki Futbol Akademisi Şehit Halil İbrahim Yıldırım Halı Saha Tesisi, Gaziosmanpaşa Mahallesindeki Şehit Mutlu Can Kılıç Hala Saha Tesisi ve diğer mahallelerimizde kurduğumuz spor tesislerimiz gençlerimizin hizmetindedir. Bu tesislerimizde yetişen birçok gencimiz ulusal ve uluslararası başarılar elde ederek, hem bizleri onurlandırmaktadır hem de şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır" dedi.
SAMSUNSPOR'A DA KATKI SAĞLAYACAK
Futbol Akademisi'nin temel amacının Samsunspor'a genç oyuncu kazandırmak olacağını belirten Genç, "Gençlerimiz burada akademik düzeyde futbol eğitimi alacaklar. Kadın basketbol takımımızın şehrimizi Süper Lig'de temsil etmesinin yanında, bu şehrin markası olan Samsunspor'a da oyuncu yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu sayede gençlerimiz de hem sokaklardan kurtulacak hem de spor yaparak sağlıklı fiziğe sahip olacaklar. Yani gençlerimizi mili ve manevi değerlerimizle yetiştirirken, fiziki gelişimlerine de katkı sağlıyoruz. Ailelerden isteğimiz, çocuklarını sporun hangi dalında olursa olsun mutlaka en az bir spor dalıyla ilgilenmelerine teşvik etmeleridir. Bütün spor tesislerimizin kapıları gençlerimize açıktır" diye konuştu.