ÇARŞAMBA, EVET İÇİN 16 NİSAN'I BEKLİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi ve yükseköğrenim yatırımlarıyla gelişen Çarşamba EVET için 16 Nisanı bekliyor' dedi

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi ve yükseköğrenim yatırımlarıyla gelişen Çarşamba EVET için 16 Nisanı bekliyor” dedi.
16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi yaptığı mahalle gezileriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tanıtan Belediye Başkanı Dündar, Çarşamba’daki yükseköğrenim ve Organize Sanayi Bölgesi yatırımları hakkında da bilgiler verdi.
DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN EVET
Anayasa’nın 18 maddesi üzerinde yapılan değişikliğin halk oylamasına sunulacağı 16 Nisan referandumu öncesinde toplantı ve ziyaretlerini sıklaştıran Başkan Dündar, “16 Nisan referandumu öncesi mahallelerimizi karış karış geziyoruz. Güçlü bir Türkiye için hemşehrilerilerimizle bir araya geliyor, Anayasa değişikliğini anlatarak, kendilerinden “Evet” sözü istiyoruz. 16 Nisan’dan itibaren yapılacak değişikliklerle devlet yönetimimiz daha da güçlenecek ve Türkiye daha hızlı büyüyen bir ülke olacak” dedi.
ÇARŞAMBA OSB’DE ÖNEMLİ GELİŞME
Şeker Fabrikası’ndan alınan yaklaşık 900 dönüm alanda kurulacak olan Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarında yeni gelişmeler olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Organize Sanayi Bölgesi’nin Yer Seçimi Etüt Çalışmalarının ardından bu alanın Çarşamba OSB yapımı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Maliyeye devri yapıldı. Bundan sonraki süreçte OSB’yı oluşturacak yatırımcı kuruluşun ve kuruluş işlemlerinin Resmi Gazete de ilan edilmesiyle birlikte OSB kuruluş çalışmaları başlayacak. Bölgemizin ekonomik gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan OSB’nin müteşebbis heyeti içerisinde Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi yer alıyor” diye konuştu.
ÇARŞAMBA, ÜNİVERSİTE İSTİYOR
Çarşamba İlçesini müstakil bir üniversiteye kavuşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba’mızın Yüksek Öğrenim yolculuğu11 yıl önce iki sınıfta öğrenim gören 100 üniversite öğrencisi ile başladı. Çarşamba artık 4 binden fazla yükseköğrenim öğrencisi, fakülteler, meslek yüksekokulları ve yurtlara kavuştu. 2010 yılında hayırsever merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu ile Çarşamba Belediyemizin girişimleri ve hükümetimizin destekleriyle Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi kuruldu. Ardından İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Adalet MYO, yeni kazandırılan tesis ve yapılarla ilçemiz üniversite hedefine hızla yaklaşıyor” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net