Çarşamba Şeker Fabrikası Şeker Pancarı Alıyormuş!
Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu, Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili bir açıklama yaptı.
Yazının başlığını okuyan vatandaş sanacak ki Çarşamba şeker fabrikası tekrar üretim faaliyetine başlamış.
Aslında biz millet olarak isterdik ki, bütün Şeker fabrikalarımız, Kâğıt fabrikalarımız, Sümerbanklar, Et ve Balık Kurumumuz, Tarım ürünleri değerlendirme fabrikalarımız, Çimento Fabrikalarımız ve diğer özelleştirme adı altında yok pahasına elden çıkarılan ya da çürümeye terk edilen tüm fabrika ve tesislerimiz üretimde olsalardı, yerli ihtiyacımızı karşılayıp arta kalanını da üretip ihraç edebilselerdi.
Ne yazık ki bu özlemlerimiz yıllardır hep kursağımızda kaldı. Meğer yıllardır üretmek yerine, borç döviz bularak herhangi bir yandaşa sıfır gümrüklü ithal izini çıkarıp kendi üretebileceğimiz ürünleri ithal ettirip yerli üreticiyi üretimden koparıp tüketici konumuna getirmek için çaba sarf etmişiz.
Şimdi ise ülkenin en büyük şeker fabrikalarından olan Çarşamba Şeker Fabrikası pancar alımına başladı diye algı operasyonu yapılarak köylü ve çiftçi tekrar aldatılmak ve kandırılmak istenmektedir.
Zira buradan alımı yapılan pancarlar toplanıp, Kastamonu şeker fabrikasına gönderilerek burada işlenecekmiş, peki bunun maliyeti hesap edildi mi acaba? Maksat gerçekten şeker ihtiyacımızı yerli üretimden sağlamak mı yoksa millete boş umut aşılamak mı?
Salgın nedeniyle fabrikada revizyon çalışmalarına ara verilmiş, işlemler tamamlanınca önümüzdeki yıl fabrika çalışmaya başlayacakmış. Tıpkı denizlerimiz de tespit edilen doğalgaz henüz çıkarılamamışken 2023 yılında milletin hizmetine sunulacak müjdesi gibi bu müjde de içi boş bir vaatten öte bir şey değil kanısındayım.
16 Nisan 2020 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında da değindiğimiz gibi bu günde aynı soruyla 1989 yılından 2010 yılına kadar faal çalışan Çarşamba şeker fabrikası yöre üreticisine destek olarak milli ekonomiye olan katkısı göz ardı edilerek neden satış listelerinde yer aldı?
Bu hükümetin gerçekten niyeti fabrikanın ihya edilip çalıştırılması olsaydı bu güne kadar atıl bırakılıp veya üretimden alıkonulan fabrikalar da faaliyetlerine devam ederdi,.
Gönül arzu ederdi ki hiçbir fabrikamız satılmasın üretimden alıkonulmasın istihdam açısından, milli gelire olacak katkısından dolayı çok, çok daha isabetli olurdu.
Her zaman olduğu gibi bu müjdeyi de vatandaşı yanıltmaya yönelik boş bir vaat olarak görmekteyiz.