ÇARŞAMBA, YOL ÇALIŞMALARINDA REKOR KIRIYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Belediyemizin, 2015 yılında 250 km olan asfalt, parke ve beton yol çalışmalarını, önümüzdeki iki yılda bin kilometreye tamamlayacağız' dedi

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Belediyemizin, 2015 yılında 250 km olan asfalt, parke ve beton yol çalışmalarını, önümüzdeki iki yılda bin kilometreye tamamlayacağız” dedi.
Köylerin belediyelere bağlı mahalleler haline gelmesiyle birlikte 2015 yılında yeni yol çalışmaları planı yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2014 yılında çıkan Bütün şehir yasasıyla birlikte Çarşambamız 139 bin nüfusa sahip 143 mahallesi olan bir belediyeye durumuna geldi” dedi.
YOL ÇALIŞMALARINI İKİ YILDA 1000 KM’YE TAMAMLAYACAĞIZ
Yeni yasayla birlikte Büyükşehir Belediyesine 400 km grup yolu, Çarşamba Belediyesine ise, 2000 kilometre köy/ mahalle içi yollarının devredildiğini kaydeden Başkan Dündar,  “Bu 2 bin km yolun köy/mahalle yerleşik alanında kalan 1000 kilometresinin asfalt, beton ve parke yol çalışmalarını önümüzdeki iki yılda tamamlayacağız. 2015 sezonunda 200 km asfalt, 25 km beton yol, 20 km parke yol yapımı tamamlandı. İçerisinde bulunduğumuz 2016 sezonunda da 200 km asfalt ve 50 km beton ve parke yol yapacağız. Çarşamba tarihinde yapılmamış standartlara uygun yol çalışmasını yapıyoruz. Belediyemiz, bu çalışmaların her yıl aralıksız devam etmesini sağlayacak güçlü bir mali yapıya sahiptir. 2019 yılında Çarşamba Belediyesi sorumluğundaki yolların yapımı tamamlanmış olacak.” Şeklinde konuştu.
HEMŞEHRİLERİMİZ İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR
Yeni mahalleleri sürekli ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Dündar, “Çarşambamız 139 bin nüfusa sahip 143 mahallesi bulunan büyük bir ilçedir. Yeni mahallerimizin yol, içme suyu, aydınlatma ve altyapı gibi ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalışıyoruz. Belediyemizin sorumluluk alanına giren konuların gereğini yapıyor, Büyükşehir Belediyemiz ya da diğer kurumları ilgilendiren konuların notlarını alarak yetkililerine iletiyoruz. Hemşehrilerimiz ile kurduğumuz gönül bağı iletişimimizi kolaylaştırıyor. İnşallah Çarşambamız hak ettiği refaha ulaşacaktır” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net