ÇARŞAMBA'DA MUHTEŞEM ÇERKESLER GECESİ

Çarşamba Çerkes Derneğinin Çarşamba Mustafa  Dağıstanlı Spor salonunda düzenlemiş olduğu Kültür geçesine Çerkeslerin katılımı ile  gerçekleştirildi

Çarşamba Çerkes Derneğinin Çarşamba Mustafa  Dağıstanlı Spor salonunda düzenlemiş olduğu Kültür geçesine Çerkeslerin katılımı ile  gerçekleştirildi.
Düzenlenen geceye Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Ersan, Samsun Çerkes Derneği eşki Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Eyüp Baloğlu, Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail sedat Uygun, Çarşamba Kaymakamlık yazı işleri Müdürü ve ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Fethi Sel, Dikbıyık Belediyespor Yönetim Kurul Başkanı İsa Kontbay’in yanı sıra çerkesler katıldı.
ELLERİNDEN GELİNİ YAPACAKLARINA GÜVENIYORUM
Açılış konuşmasını yapan Çarşamba Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Ersan, Kültürümüzün yaşatılması hususunda gerçekleştirilen projelerde sorunlarla karşılaşıldığını, ancak bunların üstesinden gelineceğini belirterek," Karar sürecinde tıkanan değil icraat süresinde sorunların üstesinden gelebilen olmalıyız. Ancak böyle büyük şeyler yapma ihtimalimiz olabilir. Çerkes Kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz ve Çarşamba Çerkeslerinin de bu konuda ellerinden gelini yapacaklarına güveniyorum. Bizler Çerkesler olarak Türkiye Coğrafyası mozaiğinin en değerli parçalarından biriyiz" dedi.
BU MOZAİK İÇERİSİNDE RENGİMİZİ CANLI TUTMALIYIZ
Bulunduğumuz vatan topraklarınınım bölünmez bütünlüğü içeresinde yaşayan tüm  halkların kardeşçe birlik beraberlik içeresinde, dayanışma içeresinde yaşaması en üstün tuttuğumuz idialdir diyen Başkan Ersan, "Bu mozaik içerisinde rengimizi canlı tutmalıyız, ülkemizde yaşayan her azınlık bu şekilde kültürünü yaşatmak, geliştirmek noktasında aynı özveriyi göstermelidir ki şöyle ülkemize bakıldığında pırıl pırıl, rengârenk bir bütünlük görülsün, azınlıklar kültürleri ile birlikte ulaştığında ülkemizin genel görüntüsü de o derece cansız, o derece tek düzey ve san sıkıcı olacaktır. Bizler, Çarşamba Çerkesleri olarak yaşadığımız topraklarda rengimizi hep parlak tutalım, birlik ve beraberlik içerisinde olalım” şeklinde konuşmasını tamamlayarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
BELEDİYE OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ
Gecede konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "2004 yılında sizlerin teveccühü oylarınızla  Belediye Başkanı olarak seçildim. Birlikte yolumuza devam ediyoruz. Ülkenin son zamanlarda çok büyük sıkıntılardan geçtiğini, 2015 yılında kurulan derneğin açılışında Başkan Cevat Ersan ile ortak proje planlarının olduğunu ancak bu sıkıntılı süreç içerisinde birlikte yeterli çalışmayı yapamadık. Devletin kurumsallaşma sürecinde revizyona gittiğini ve bundan sonra normale dönen düzen içerisinde Çerkes Kültürünün yaşatılması bağlamında belediye olarak üstümüze düşen görevi yapacağız. Bu güzel anlamlı gecede sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum" diye konuştu.
Kültür gecesinde ayrıca Çerkes Kültürünü yansıtan Etnografya sergisi de düzenlendi, Samsun Çerkes Derneği ile birlikte ortak yapılan yine Samsun Adige Derneğinin de katkı sağladığı gecede folklör oyunları, müzik grubunun şovları, şiir dinletileri ve misafirlerin de katılımı ile düzenlenen mahalli oyunlarla hoşça vakit geçirildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net