ÇARŞAMBA'DAN BÖYLE ADAM ÇIKMAZ!

CHP İl başkanı Av

CHP İl başkanı Av. Tufan Akcagöz, Şehit cenazesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizi temsil eden çelenk’in tahrip edilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada;
El Bab şehidimiz Ramazan Taşkın’ın cenaze töreninde, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizi temsil eden çelenk, bir takım kendini bilmezler tarafından tahrip edilmiştir. Bir şehit cenazesinde, böyle üzücü bir tablonun ortaya çıkması, şehidimizin ruhunu incittiği kadar, yaşanan olayı, birlik bütünlüğümüze yönelik provokatif bir eylem olarak kabul etmek gerekir. Bu kişilerin, şehit yakını ve Çarşambalı olup olmadıkları da belli değildir. Hiçbir Çarşambalı, şehit cenazesinde böyle bir saygısızlık yapmaz. Bu kişilerin, tahrik amaçlı olarak bu eylemi gerçekleştirdikleri, açıktır. Güvenlik görevlilerinin, bu kişilerin kimliklerini sorgulamamaları ve kim olduklarının tespiti yönünde bir çalışma yapmamaları da ayrı bir garabettir.
Habur'da çadır Mahkemeleri kurulurken sessiz kalanlar, Apo'nun mektubu Diyarbakır'da okunurken film izler gibi seyredenler, PKK ile AKP Hükümeti bizzat görüşürken ve PKK ile mücadele, bekleme sürecine alınırken köşelerinde bekleyenlerin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne bu şekilde saldırıları, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden provokatif bir eylem olarak kabul edilmeli, biz orada olmadığımız bir esnada bu olayı gerçekleştirdikleri için kendilerini şanslı hissetmeleri gereken bu kişiler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır.
Bizim yokluğumuzda ve cenaze merasimine geçilmeden evvel gerçekleşen bu çirkin olayı, şehidimizin hatırasına saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Geçen yıl Nisan ayında yine Samsunlu bir şehidimizin cenazesinde, Büyük Camii'de, etik olarak doğru bulmadığımız için kamuoyu ile paylaşmadığımız yere atılmış bir Başbakanlık çelengi fotoğrafını da, mecbur kaldığımız için paylaşıyoruz. Millet olarak, her türlü provokasyonun karşısında durmalıyız. Şehit cenazeleri, siyaset malzemesi aranacak yerler değildir. O gün orada Başbakanlık çelengini yere atanla, bugün parti çelengimize zarar veren arasında zihniyet açısından fark yoktur.
Bu tarz provokasyon çabaları, aklı başında olan herkes tarafından görüldüğünde tepki görürse, mutlaka ortadan kalkacaktır. Şehidimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun.