Cemal Amca Spor'a Sahip Çıkmaya Devam Ediyor!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Yeşilyurt Demir çelik Ltd

Samsun Valisi Osman Kaymak, Yeşilyurt Demir çelik Ltd. Şti.’nde Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü için düzenlenen programa katıldı.
Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden programda yaptığı konuşmasında, “Kulübümüzün Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt hem babamız, hem ağabeyimiz. Cemal Amca’dan Allah razı olsun. Cemal Amca iki senedir bize sahip çıktı. O’nun sayesinde 2014-2015 yılında Romanya’da düzenlenen Avrupa Uluslararası Tekerlekli Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon olduk. Yine geçen sene Almanya’nın Berlin kentinde yapılan Avrupa Uluslararası Tekerlekli Basketbol Şampiyonası’nda yine şampiyon olduk. Bu Karadeniz de bir ilk. Samsunspor tarihinde ilk Amatör Spor Kulübü olarak biz şampiyon olarak ilimize döndük. Aldığımız bu başarılarda Cemal Amca’nın çok payı var. Ben Cemal babamıza, ağabeyimize ve Yeşilyurt Ailesi’ne bizlere verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt yaptığı konuşmasında, “Şirketimiz bu güne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da kulübümüze sponsorluk yapmaya devam edecektir. Ben kulübümüzden geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluk bekliyorum. Onlara başarılar diliyorum. Hepsini alınlarından öpüyorum” dedi.
Vali Osman Kaymak programda yaptığı konuşmasında, “Samsun’da göreve başlamadan ve başladıktan sonra Yeşilyurt Ailesi hakkında çok güzel şeyler duyuyordum. Bu aile gerçekten duyduklarımızın hakkını fazlasıyla veren bir aile.  Bu aile Samsun’a çok şey katıyor. Ayrıca bu ailenin sizlere verdiği destekten dolayı da kutluyorum. İnsanların engel yüreğinde olmamalıdır. Yoksa fiziki engeller önemli değil. Sizler bu yaptığınız mücadele ile bütün engelleri aştığınızı gösteriyorsunuz. Sizler diğer insanlara yaşama mücadelesinin örneğini gösteriyorsunuz.
Şüphesiz sizler böyle bir mücadele verirken böyle çok saygıdeğer, vatan millet duygusu yüksek, üreten ve insani değerlere önem veren böyle iş adamlarımızın olması çok önemli. Futbolun yanında diğer spor dallarına da destek vererek Samsun’un bir spor kenti olduğunu göstermemiz lazım. İlimizde düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Samsun çok güzel bir ivme yakaladı. Spor alanlarında bu ivmeyi daha da ileriye götürmek için spor alt yapısıyla, amatör spor kulüpleriyle Samsun’da yeni sporcular yetiştirip uluslararası alanlarda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek milli sporcular çıkarmamız lazım.
Sizleri başarılarınızdan dolayı tekrar tebrik ediyorum. Cemal Amca'ya sizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin böyle saygıdeğer iş adamlarına çok ihtiyacı var. Allah onlara daha çok versin. İş adamları vardır insanlar isimlerini anmak istemezler. İş adamları vardır ki, Yeşilyurt ailesi gibi saygı duyulur. Bu aile üretimleriyle, halden anlamalarıyla ve yaptıklarıyla saygıyı hak ediyorlar. Sizlere başarılar diliyorum. Yeşilyurt Ailesi'ne tekrar çok teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ve Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü sporcularını Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.
Daha sonra Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden, Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt’a kulüplerine vermiş olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkür belgesi ve tablo takdim etti.
Programa ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk de  katıldı.