CHP Trabzon Milletvekili adayı...

Av

Av. Pekşen’i Dinledim

CHP Trabzon Milletvekili adayı Av. Haluk Pekşen’le uzun bir sohbet yaptık. Av. Pekşen 1975 nüfus sayımında Trabzon’un genel nüfusu 750.000 bandında. Yıl 2015 tam 40 yıl sonra Trabzon’un nüfusu 750.000 bandında. Ölenle doğan sayısı eşit. Geçtiğimiz günlerde bu ili ziyaret edip en çok vergi veren iş adamlarına plaket sunan TOBB Yönetim kurulu başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu 1970 yıllarda Kayseri’den benim amcalarım Nazım Ofluoğlu’nun bakır fabrikasından bakır levha almak ve ben de ticarete atıldığım ilk yıllarda bu şehre Orhan Karakullukçu’nun fabrikasından galvanizli saç almaya bu şehre geliyordum demişti.

Doğru diyor Başkan Hısarcıklıoğlu… Trabzon’da Kuzey mobilya ve Kuzey sünger var iken İnegöl’de mobilyanın M si yoktu. Av. Pekşen Şimdi bu şehre bir bakalım dedi

SEK süt ve yoğurt fabrikası (şu anki adliyenin karşısında) arazisi satıldı 100 kişi dışarı atıldı.
EBK kapatıldı 100 kişi sokağa atıldı, arazisi de yok parasına satıldı.
Sümerbank Bölge müdürlüğü ve Satış Mağazaları tüm ilçelerde kapatıldı. 100 kişi dışarı atıldı.
Zirai Donatım Kurumu Bölge Müdürlüğü il ve ilçelerde kapatılmış 100 kişi dışarı atıldı.
11 vilayete hizmet veren Sağlık Müdürlüğü ana tamirhaneleri kapatıldı 100 kişi sokağa bırakıldı.
Orman bölge ana tamirhaneleri kapatıldı makine parkı hurdaya satıldı 300 kişi sokağa bırakıldı.
Köy hizmetleri bölge ve il müdürlüğü kapatıldı 1100 kişi dışarı atıldı.
Tekel Trabzon ve Akçaabat’ta kapatıldı toplam 1200 kişi sokağa bırakıldı.
Fisko Birlik il ve ilçelerdeki fabrika satış mağazaları kapatıldı ve 1300 kişi sokağa bırakıldı.
Liman özelleştirildi 500 kişi sokağa bırakıldı. Narenciye ihracatı bitti, doğalgaz tamamen dağıtılıp kömürde bitti mi bu liman kış aylarında kuş avlar ve yaz aylarında da 3 günlüğüne gelen turistleri ağırlar.
Trabzon çimento özelleştirildi 500 kişi sokağa bırakıldı. Şimdide bu fabrikayı kapatmak istiyorlar halen 200 kamyon malzeme çekiyor ve 500 kişi ekmek yiyor. Fabrika sahipleri kapatmayalım ve taşınalım diyor, Akoluk olmaz, Araklı olmaz diyorlar adamlar için tek yol kalıyor oda kapatıp Erzurum’a kaçmak!
TEDAŞ ve Telekom özelleştirildi 1000 kişi sokağa bırakıldı.
Bu şehre hiç bir şey yapılmadı diyemeyiz. Akyazı stadı yapılacak diye bu şehrin en güzel arazileri Avni Aker, Yavuz Selim,19 Mayıs kapalı spor salonu, Orman lojmanları, Akçaabat Fatih stadyumu ve otobüs terminalini verdik. Karşılığında Ak yazıyı TOKİ yapacak ve Gençlik Spor Genel müdürlüğüne devir edilecek. Trabzonspor’un hala adı sanı geçmiyor…!
Biri Kaşüstü’nde biri Akçaabat’ta iki hastane yaptılar. Bunlar çalışsın diye önce doğum ve çocuk hastanesini sonra da Numune hastanesini kapattılar. Kamu hastaneleri kurumu yaptılar her odaya bir memur koydular vatandaşı kaş üstüne kovdular!
Valilik karşısında bulunan hemşire yetiştiren okulu kapattılar sağlık müdürlüğü yaptılar. Her odaya bir memur koydular bulmaca çözdürüyorlar!
İlde ilçede Köyde sağlık ocaklarını ve sağlık evleri kapatıldı yıkılmaya bırakıldı, milli servetler yıkılıyor ilgililer seyrediyor!
Yeni Cuma doğum hastanesini yıkıldı, doğum yapacak anneleri kaş üstüne dağ başına yolladılar. Kadınlarımız yolda doğum yapıyor yetkililer aldırmıyor!
Diş hastanesi yapmaya kalktılar bir müteahhit iflas etti, biri kayyuma 3 kaçtı. Parasını alamayan işçi çatıya çıktı bir de intihar Show izledik!
Büyükşehir belediye başkanı Ali Şükrü Beye kutlama gecesi düzenliyor sonra da gidip mezarının etrafındaki yeşil alanı otel yapan bir şirkete satıyorlar. Tabii yalnız bu arazi değil belediyenin mülklerini yani bu millete ait iş hanlarını sattı galiba parasız kalmış olacak ki 100 trilyon lira gelir elde etti.
Bakın bu dönem yapılan en güzel hizmet kapatılan belediye binalarını imam hatip lisesi yapmak, oldu. Pelitli, Çağlayan, Çukurçayır belediye binasının bahçesi yok, sınıfı yok, olsa da sınıfa benzemiyor, yetişen imamlar camileri istemiyor, birçok köy ve mahallede caminde namaz kıldıracak cenaze kaldıracak imam yok, alayı kamu kurumlarına ya müdür ya daire başkanı ya da genel müdür…
Hakkıdır ve Haklarıdır… Devir Onların Devridir dedi. Biz de dediklerini sizinle paylaşalım dedik!