CHP'DE KONGRE KARARI

CHP Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu yaptığı basın açıklamasında; 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminden sonra başlatılan Kadın ve Gençlik Kolları'nın da içerisinde olduğu Ko

CHP Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu yaptığı basın açıklamasında;

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminden sonra başlatılan Kadın ve Gençlik Kolları’nın da içerisinde olduğu Kongre ve Kurultay takvimi, Cumhurbaşkanının 1 Kasım erken seçimi için karar almış olmasından dolayı durdurulmuştu. Örgütlere Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl ve Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin imzalı genelge ile bildirildi.

Gençlik Kolları Genel Merkezi örgütlerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda, kongrelere devam etme kararı aldı. 15 ile bağlı 28 ilçede seçimden önce kongre yapılması kararı alındı. Bu illerin arasında Samsun’da bulunmaktadır.

Tazelenmenin, yenilenmenin ve heyecanın yaşandığı sonucunda birlik ve beraberliğin çıktığı kongrelerimiz belirlenen takvim çerçevesinde yapılacaktır. Kongreler ile ilgili Genel Merkez’den elimize ulaşan çizelgeler 29 Eylül ve 2 Ekim tarihleri arasında İl ve İlçe Başkanlıklarımızda askıda kalacak, ardından 4 Ekim’e kadar çizelgelere yapılacak olan itirazların son günü ile birlikte listeler kesinleşecektir.

Vezirköprü, Havza, Terme ve İlkadım ilçelerimizde yapılacak olan kongreler gençliğe dinamizm kazandıracak, örgüt bilincini temelden alan gayet demokratik bir şekilde yarışan gençlik yaratacaktır. Karşımızda 400 milletvekili vermezseniz şöyle olur, böyle olur diye üstü kapalı tehdit eden bir zihniyet karşısında yenilenecek olan CHP Gençliği alanlarda daha üstün bir şekilde mücadele edecektir. 1 Kasım erken seçimlerinde halkımız AKP’ne bir tokat daha atacak ve onlara iktidar fırsatı bile vermeyecektir. “Önce Türkiye” diyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadroları erken seçimde iktidar olacak, Türkiye’nin özlediği birlik ve beraberlik ortamını yeniden inşaa edecektir.

8 Ekim’de Vezirköprü, 9 Ekim’de Havza, 10 Ekim’de Terme ve 11 Ekim’de İlkadım Gençlik Kolları İlçe Kongrelerini yaparak siyasetin temelini oluşturan gençlerimiz ile beraber süreçten daha umutlu ve dinamik çıkarak gençlerin gücünü ve erkini seçimden sonra yapılacak olan Gençlik Kurultayı’nda Samsun layıkı ile gösterecektir. Başta gençliğimiz olmak üzere kongrelerimizin partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.