CHP'den Apaydın'a Ziyaret

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’ı, makamında ziyaret etti.
Esnafların sorunlarının her geçen gün daha çok arttığını ve bunun farkında olduklarını dile getiren Akcagöz, “Ülkede huzur kalmayınca esnaf faaliyetinde de huzur kalmaz ve kalmıyor. Eskiyle kıyasladığımızda sorunların daha çok arttığını görüyoruz “ dedi.
Ülkedeki terör sorununun bitmek bilmemesi nedeniyle doğu ve güneydoğudaki odalarının bir kısmının yakın ve daha güvenli merkezlere taşındığını belirten Fevzi Apaydın, “Bundan oldukça rahatsızız ve terörün kökünün kazınmasını arzu ediyoruz“ dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana esnaflarla ve esnaf odalarıyla olan temaslarını sürdürdüklerini belirten CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, “Esnafla görüşmemizin sebebi, sorunları birebir kaynağından öğrenmek isteyişimizdir. Esnaf bugün ne durumda yakından biliyoruz. Esnafın, BAĞ-KUR primi altında ezildiğini biliyoruz. Birçok esnaf borçlu durumda. Birçok esnaf bankalardan kredi çekmiş kredi borcu altında eziliyor. Bunlara bir iyileştirme getirilmezse esnafın hali harap. Şoförlerin durumu da bundan pek farklı değil“ dedi.
Ülkede artarak devam eden terör olaylarının hem ülke ekonomisine, hem iç huzura negatif etki yaptığını ifade eden Akcagöz, “Şoför esnafı yükünü yükleyip Samsun’dan yola çıkıp Van’a gönül rahatlığı ile gidemiyorsa, Van’daki bir öğrenci memleketinden kalkıp Samsun’a gönül rahatlığı ile gelemiyorsa, bu hepimizin başındaki sıkıntıdır ve bunu mutlaka çözmek zorundayız. Huzur iklimi ortadan kalktığı andan itibaren araya türlü nifaklar girdi ve insanlar kutuplaşmaya devam ediyor. Bu kutuplaşma bize yarar değil zarar getirir. Bakın biz kendi iç meselelerimizle uğraşırken Alman Federal Meclisi, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren yasayı oyladı ve geçirdi. Almanlara bir cevabınız var mı, yok mu?
İç politikada birbirimize onlarca şey söylüyoruz. Ermeni lobisi kadar olamayıp dünya ölçeğinde bu denli zayıf kalışımızın sorumlusu kimdir?“ diye sözlerini sürdürdü.
şokhaber.net