CHP'den Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve İl yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Hatice Özer, Taner Padar, Alican Akdağ ve Selçuk Alkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret ettiler.
Derneğin onursal ve ölümsüz Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’la 2007 yılındaki Cumhuriyet mitinglerinde bir arada olduklarını, o dönem için Samsun’a gelmekle Türkan Saylan’ın Cumhuriyet’e ve Atatürk değerlerine nasıl sahip çıktığını gösterdiğini dile getiren Akcagöz, “Ergenekon tertibi sürecinde neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. İnsanlara zulmedildi. Birçok insan masum yere hapislere atıldı. Bu tezgâh, bu tertip, aradan zaman geçtikten sonra, ‘Ordu’ya kumpas yapıldı, aldatıldık’ diye izah edilmeye çalışıldı.
Buna aklı olan herkes güler. AKP hükümeti aldatıldım demekle bu süreçteki tezgâh ve kumpasların hesabını vermekten kurtulamaz. O süreçte değerli birçok fikir adamının, gazetecinin, hukuk adamının evine girildi. Devrimci subayların telefonlarına sahte numaralar eklendi. Daha sonra biliyorsunuz bu açığa çıkarıldığında, ‘sehven’ dediler. Bugün güçlü olabilirler ama yarın bunların hesabını mutlaka verecekler.
Sabih Kanadoğlu’nun evindeki Fazıl Say albümü bile delil diye alındı dosyaya konuldu. Türkan Saylan eceliyle mi öldü? Ölümünden önce maruz kaldığı cefa dikkate alındığında Türkan hoca öldürüldü diyebiliriz. Bu sadece onun başına gelmiş değil. Ülkemizde yetişen ne kadar aydınlık beyin varsa bir şekilde onları aramızdan aldılar. Kimi kör bir kurşuna kurban gitti. Kimi bombalı tuzaklarda hayatını kaybetti. Her biri Türkiye’nin ayrı ayrı önemli değerleriydi. Onları çok özlüyoruz. Onları özlemekle bir yere varamayacağımızı da biliyoruz. Onların hedeflerine koşar adım ilerlemek bizim görevimiz olmalıdır“ dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle derneğimiz adına ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimizin kuruluş amacı bellidir. Kuruluş felsefemizi dimdik tutmak için çalışıyoruz. Bugün okuttuğumuz, burs verdiğimiz, çağdaş cumhuriyeti savunan öğrencilerimiz on binlerle ifade ediliyor. Bu bizim gururumuzdur. Bundan sonra da bu çizgide çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İslamcı ve gerici vakıfların Akp iktidarı tarafından himaye edildiğini belirten Akcagöz, “Hepsi bir araya gelse bir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği etmez. Etmeyecek de. Samimi değiller, dürüst değiller. Bakın, bir tecavüz olayı gündeme geldi. Olay yayılmasa belki de örtbas edeceklerdi. Ancak artık herkes neyin ne olduğunu iyi biliyor. Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunu gelecek nesiller için yapacağız. Bu bize verilen tarihsel görevdir“ diye sözlerini tamamladı.