CHP'DEN EMEKLİ SENDİKASINA ZİYARET

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve İl yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Mustafa Güngör, Nimet Baş, Hatice Özer, Alican Akdağ ve Hikmet Avcı Samsun Emekliler Sendikasını ziyaret ettiler.
Emeklileri bugünümüzü hazırlayan insanlar olarak gördüğünü belirten Akcagöz; “Onlara işleri bitmiş köşelerine çekilmiş insanlar olarak bakmamak gerekiyor. Bir işe emek vermek ve bu uğurda bir ömür geçirmek ayrı bir meziyet. Bundan sonra beklenilen emeğinin karşılığını almak ama görüyoruz ki ne emekli olurken ne de emekli olduktan sonra bunu göremiyorlar“ dedi.
Türkiye’de 10 milyon civarında emekli olduğunu belirten CHP İl Başkanı,” Emekliler, seçmen olmasa yüzlerine bile bakmayacaklar. Hükümet uygulamaları bunu gösteriyor. Emeklilerin bunun farkında olarak sandığa gitmeleri gerekiyor. Yoksa akıbet değişmiyor. Emeklilerin sosyal haklarında bir takım iyileştirmeler yapılıyorsa bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yöndeki etkin muhalefeti sebebiyledir. Yoksa emeklinin kaşına gözüne hayran bir hükümet tarafından yönetilmiyoruz. Emekliler de bu durumun farkında olmalıdırlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir takım karşı konulamaz kanun teklifleri olmasa AKP emeklinin yüzüne asla gülmez. CHP kanun teklifi verince mecbur kalıyor. Bir takım yasal düzenlemeler yapmaya kendini mecbur hissediyor. Ama bunların hepsi eksik ve yetersizdir. Kendileri süper emeklilik hayalleri kuranların emekliye üç kuruşluk iyileştirme yapmaları trajedinin ötesinde vicdansızlıktır” dedi.