CHP'den OHAL MAĞDURLARINA DESTEK

  CHP Samsun İl Başkanı Av

 

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, OHAL mağdurları ile ilgili yaptığı açıklamada;
15 Temmuz darbe girişiminin akabinde Bakanlar Kurulu tarafından Olağanüstü Hal ilân edilmiş ve yine Bakanlar Kurulu tarafından bir takım Kanun Hükmünde Kararnameler devreye sokulmuştur.
Olağanüstü halin uygulaması kapsamında bir takım haklar kısıtlanıp, temel hak ve özgürlükler de sınırlandırılabilmektedir.
Önemli olan alınan bu tedbirlerin varlığından çok bu uygulamalara karşı hukuk yollarının kapalı olmasıdır. Yargılama aşamasına geçilmemiş olması ve bu kararlardan dolayı yargı yolunun kapalı olması, bir takım mağduriyetleri de beraberinde getirecektir.
Bu nedenle, Olağanüstü hâl kapsamındaki uygulamalar neticesinde oluşabilecek mağduriyetleri tespit edebilmek ve mağdurlara yardımcı olabilmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından, mağdur aileler sekretaryası oluşturulmuş olup, OHAL uygulamaları neticesinde hakkının ihlal edildiğini düşünen tüm Samsunlu hemşehrilerimiz, CHP Genel Merkezine ait 0312 207 40 90 ve CHP Samsun İl Başkanlığı'nın 0362 432 24 85 numaralı telefonlarına mağduriyetlerini bildirebilirler.
şokhaber.net