CHP'DEN SAKATLAR DERNEĞİNE ZİYARET

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası nedeniyle, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Kömpe, Mustafa Güngör, Hatice Özer, Ahmet Orhan, Bahrullah Özay, Filiz Öztopal, Nimet Baş, Ayşe Albayrak ve CHP İl Kadın Kolları yöneticileri ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.
Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve Dernek üyeleri tarafından karşılanan Akcagöz, 2012 yılındaki verilere göre Türkiye’de bir buçuk milyonun üzerinde engelli olduğuna işaret ederek, “bunun kırk bine yakını Samsun’dadır “ dedi.
Sakatlar için kamuda belirlenen istihdam alanlarının artırılması gerektiğine vurgu yapan Akcagöz, ”Sakatlar haftanızı kutluyorum. Her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. Kazanın, hastalığın nasıl ve ne zaman geleceği belli olmaz. O nedenle, sağlıklı her bireyin, empati yapması gerekiyor. Sakatların rahatça kendilerini ifade edebildikleri, ulaşım araçlarını kullanabildikleri bir fiziki imkân yaratılmalıdır. Ancak bugün görüyoruz ki, kamu binalarında bile sanki sakatlar yokmuş gibi davranılmış. Her şey, engelsiz bireylere göre tanzim edilmiş. Oysaki sakatlar da bu ülkenin vatandaşı ve bizimle eşit haklara sahip. Bu nedenle, özellikle kamudaki sakatlara tahsis edilen istihdam alanlarının, kadrolarının artırılması gerekiyor. Sakatların, parlamentoda ve Belediye Meclislerinde, İl Genel Meclislerinde temsil haklarının sınırının genişletilmesi gerekiyor. Onlar da ellerindeki gücün farkında olmalı ve bu güçlerini kullanmalıdırlar. Bir buçuk milyonun üzerinde engelli vatandaşı olan Türkiye’de sakatlar temsil sorunu yaşıyorsa, bu sorun görmezden gelinmemelidir” dedi. Ziyaretten dolayı CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’e teşekkürlerini sunan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, kendilerinin siyaset üstü bir dernek olduklarını belirterek, “ Daha önce de ziyaretimize geldiniz. Teşekkür ediyoruz. Bu hafta dolayısıyla bir defa daha ziyaretimize gelmeniz bizim için daha anlamlı. Umarım tüm engellilerin sorunu çözülür, umarım yöneticiler bu yönde gerekli önlemleri alır“ dedi.