CHP'den Tabip Odasına Ziyaret

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve yönetim kurulu üyeleri, yeni seçilen Samsun Tabip Odası’nı ziyaret etti.
Samsun Tabip Odası Başkanı Oğuz Uzun tarafından karşılanan Akcagöz, Samsun’un bir sağlık kenti olarak lanse edildiğini, ancak sağlık hizmetinin bir ticarethane görünümüne büründüğünü, bunun da sosyal eşitsizliği beraberinde getirdiğini dile getirdi. Samsun’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de gözle görülür derecede arttığını belirten Tufan Akcagöz, “Bu anormal durumu tersine çevirmek için alınabilecek birçok tedbir varken, hükümetin oralı olmadığını görüyoruz. Önce eğitim almış, kendisini yetiştirmiş insanlara karşı saygısızlığı geliştirdiler, sonra ‘şiddet’ hayatımıza egemen olunca, sözde yakınıyorlar. Sağlık sistemi ülkenin olmazsa olmazıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, toplumun geri kalmışlığının da önemli bir göstergesidir. Toplumun eğitimsiz olması, geri kalması, bir takım siyaset mekanizmaları için önemli olmasa gerek. Çünkü eğitimli ya da eğitimsiz seçmen olsun, oy versin, onlar için yetiyor“ dedi.
Görevleri başında öldürülen Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir’i saygıyla andıklarını belirten Akcagöz, “Ülke olarak zaten yetişmiş görev adamı sıkıntısı çekiyoruz. Elimizdeki değerleri de böylelikle cehalete kurban ediyoruz. Bu kabul edilebilir değildir. Bu vesileyle sizlere de baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
Ülkenin şu anda uygulanan yanlış sağlık politikaları nedeniyle zaman zaman uluslararası sağlık kuruluşları tarafından da eleştiriye tabi tutulduğunu söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, “Sağlık sistemini rant kapısı olarak görürseniz olacağı budur. Sağlık sistemi kâr amacı gütmemeli. Sağlık kurumları ticarethane mantığından kurtulmalı” dedi.
Yeni seçilen Samsun Tabip Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini sunan Akcagöz, CHP Samsun İl Örgütü adına başarı dileklerini sundu.
şokhaber.net